Help for English

Dotaz : pan Marek Vít

Zdravím.. Mám sestřenici a ta by se chtěla dát také na studium angličtiny, ale chtěla by studovat jako samouk. Je úplný začátečník. Mohl byste mi, prosím, přibližně poradit, jaký rozvrh bych jí měl sestavit? Co by se měla učit nejdříve a co později? Nechtěl bych, aby v tom měla zmatek.. Nebo jestli byste mi mohl doporučit nějakou učebnici, která je vhodná pro začátečníky? Děkuji vám moc

Zkuste můj kurz Angličtina pro začátečníky na tomto webu, tam je mapa kurzu, kde je dle mého názoru srozumitelný a logický sled toho, jak by se člověk mohl učit. Ten kurz ještě není ukončený, nadále se na něm pracuje a ještě teď o prázdninách a po prázdninách bude.

Co se publikací na trhu týče, v tom moc na výběr není. Většinou se jedná o kurzy určené pro práci s učitelem a nebo jsou to klasické české publikace, které je nutno někdy brát s rezervou.

Díky moc .)

dobrý deň:).. mám 2 problémy.. ide mi celkom dobre angličtina, slovná zásoba, gramatika a tak, ale s čím mám naozaj obrovský problém, je počúvanie.. hneď ako mi niekto pustí nejaký článok, je veľký problém tomu porozumieť.. a môj druhý problém je preklad.. zo slovenčiny do angličtiny.. naopak, je to jednoduché.. ale aby som niečo napísala v angličtine chce to naozaj presnosť, slovosled perfektný a je to už ťažšie.. vedeli by ste mi s týmito vecami poradiť ? Vopred veľmi pekne ďakujem.. :)

Pro zlepšení poslechu vždy doporučuju zaměřit se na zlepšení vlastní výslovnosti a to takových věcí jako slovní přízvuk, vázání slov, silná a slabá slova. Tam je většinou zakopaný pes. Pokud vyslovujeme jednoduše, hezky pocizinecku, nebudeme rozumět rodilým mluvčím.

Ďakujem pekne..:)

Dobrý večer, Marek Kamoška by potrebovala pomôcť s prekladom týchto viet, vedeli by ste nám s tým pomôcť? Thanks a lot 

1. Čo by samy urobili, keby nevedeli ktorý dom je náš?
  2. Upracoval sa k smrti.
  3. Nikto z nás nechápe, prečo viac neoddychoval.
  4. Nikto sa potajomky pohyboval po izbe, určite to bol zlodej.
  5. Ktoré z postáv v románe Ovocie hnevu pokladáte za najzaujímavejšie?
  6. Nemáme sa za čo hanbiť, samy sme tie ich prekladali opravili.
  7. Nikto z nich neprejavil veľký záujem, nikto nič neakceptoval.
  8. Ďalší problém s ktorým sme sa stretli, bol, že nás dcéra oboch odmietla počúvať.
Odkaz na příspěvek Příspěvek od kacik310 vložený před 11 lety

Dobrý večer, Marek Kamoška by potrebovala pomôcť s prekladom týchto viet, vedeli by ste nám s tým pomôcť? Thanks a lot 

1. Čo by samy urobili, keby nevedeli ktorý dom je náš?
  2. Upracoval sa k smrti.
  3. Nikto z nás nechápe, prečo viac neoddychoval.
  4. Nikto sa potajomky pohyboval po izbe, určite to bol zlodej.
  5. Ktoré z postáv v románe Ovocie hnevu pokladáte za najzaujímavejšie?
  6. Nemáme sa za čo hanbiť, samy sme tie ich prekladali opravili.
  7. Nikto z nich neprejavil veľký záujem, nikto nič neakceptoval.
  8. Ďalší problém s ktorým sme sa stretli, bol, že nás dcéra oboch odmietla počúvať.

Doporučuji založit nové vlákno s vlastním dotazem – tam Vám někdo určitě rád odpoví. Tím samozřejmě nemyslím, že by Marek rád neodpověděl.
Ale ať je v tom pořádek. 

Založte prosím nové vlákno. Doporučuji zkusit vlastní překlad, se kterým se nám svěříte – pokud tedy netrváte na tom, aby to překládal Marek Vít, obávám se, že na takové věci nemá čas – my radši opravujeme, než překládáme. Ale jak kdy. Takže toto vlákno zamykám.

Vlákno je zamčené. Nelze do něj přispívat.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.