Help for English

Can you help me, pls...and correct my mistakes?!

Dobrý den, mohl byste mi někdo, PROSÍM, zkontrolovat, zda jsou mé úvahy správné?

1. Řekni mi to, prosím, nikomu to neřeknu.

Say it to me, pls, I will tell it nobody. /první věta mi přijede ok, ovšem druhá mi nesedí…a v druhé větě je třeba užití slovíčka tell…?/

1. He said he has never been to Austinn before. (to je asi ok?)
  2. I have got a shop. Really? What…it.....(se­ll)? – Stationery

Zde tomu nerozumím. Mám obchod, skutečně…co budeš prodávat? To by bylo what will you sell…nebo co tam budeš provozovat…- ale nehodí se mi tam to it? Zde opravdu nevím

1. How long have you learnt Spanish? Next month, I have been learning it for five years…(zda myslím snad ok)
  2. za půl hodiny už tu budeme čekat celé dva dny.

In half an hour we have been waiting here all two days.

Za případnou korekci MOC děkuji!

a
Say it to me – je v zásadě správně, mně tam ale nějak víc pasuje tell me (it se potom za tell nedává)
Podobně druhá část věty I will tell nobody bez toho it
čili: Say it to me, I will tell nobody. / Tell me, I will tell nobody.
ale úplně nejvíc by se mi líbilo Tell me, I won't tell anybody. :-)

b
He said he had never been to Austinn before. Dochází zde k časovému posunu – viz článek

c
What does it sell? (Co se tam prodává?)

d
How long have you been learning Spanish? Next month, I will have been learning it for five years. viz článek

e
In half an hour we will (already) have been waiting here for the whole two days.

Já se v těch časech furt ztrácím, děkuji !!!!

Wait a minute…
kolen asked for help but nambe is thanking? Am I missing something? :-)
Anyway… you are welcome (flw)

já jsem to změnila, to je problém? :-)

dělám v tom chaos…ok, pardón

No problem at all. I was just a bit confused… :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.