Help for English

Kontrola vět

Zdravím. Ještě bych vás chtěl poprosit o kontrolu těchto vět. Mám vytvořit otázky (tučně zvýrazněná slova). We have talked about movie. – Have we talked about movie? Jack has got a dog. – Has got Jack a dog? Lucy has cooked dinner. – Has Lucy cooked dinner? John has read seven pages. – Has John read seven pages? They have heard the song 10 times. Have they heard the song 10 times?

Tady jsem měl zase doplnit minulý čas nebo předpřítomný prostý čas: A: I want to prepare dinner. (you / wash) Have you washed the dishes yet? B: I (wash) washed the dishes yesterday, but I have not the time yet to do it today. A: (you / do / already) Have you already done your homework? B: No, I (come / just) have just come home from school. A: You (come) came home from school two hours ago! B: Well, but my friend (call) called when I (arrive) am arriving and I (finish / just) have just finished the phone call. A: (you / see / not) .............­.............­.............­..... Lucy at school in the morning? B: Yes, but we (have / not) .............­.............­.............. time to talk then.

U věty: Well, but my friend (call) called when I (arrive) am arriving and I (finish / just) have just finished the phone call. Není to případ, kdy do děje, který probíhá delší dobu (proto přítomný čas), vstupuje další děj?

U nějakých vět si nejsem jistý, tak jsem je vynechal. Pokud mám někde chyby, tak mi prosím napište, proč. Moc děkuji.

Jack has got a dog. Has Jack got a dog?
Slovosled pro otázku.
Jack has a dog.
Does Jack have a dog?

U věty: Well, but my friend (call) called when I (arrive) am arriving and I (finish / just) have just finished the phone call. Není to případ, kdy do děje, který probíhá delší dobu (proto přítomný čas), vstupuje další děj?

But my friend called me when I was arriving. Kdyžtak opravu.

Omlouvám se. :/ A může teda být i tato varianta? Has Jack got a dog? Děkuji.

Jenom tato :-)
Britská: Jack has got a dog.
Has Jack got a dog?

Americká: Jack has a dog.
Does Jack have a dog?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 12 lety

Jenom tato :-)
Britská: Jack has got a dog.
Has Jack got a dog?

Americká: Jack has a dog.
Does Jack have a dog?

Myslím, že tady Jack has got a dog = Jack dostal psa. (předpřítomný čas)
Proto otázka bude: Has Jack got a dog?

Bender, určitě máte tvořit tyhle otázky? Máte-li se ptát na tučně zvýrazněná slova, nešlo třeba o takovéhle otázky?:
John has read seven pages. – How many pages has John read?

But my friend called when I arrived.. bych napsala já. Za prvé máte tvořit buď předpřitomný nebo prostý a za druhé si nemyslím, že by bylo důležité, že přítel volal zrovna ve chvíli, kdy on přicházel.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Chocolatka vložený před 12 lety

Bender, určitě máte tvořit tyhle otázky? Máte-li se ptát na tučně zvýrazněná slova, nešlo třeba o takovéhle otázky?:
John has read seven pages. – How many pages has John read?

But my friend called when I arrived.. bych napsala já. Za prvé máte tvořit buď předpřitomný nebo prostý a za druhé si nemyslím, že by bylo důležité, že přítel volal zrovna ve chvíli, kdy on přicházel.

Je to možné. Nevím, jak otázky mají vypadat. Kdyby to tedy mělo být podle tebe, mám tyhle věty správně? We have talked about movie. – What have we talked about? Jack has got a dog. – What pet has Jack got? Lucy has cooked dinner. – Who has cooked a dinner? John has read seven pages. – How many pages has John read? They have heard the song 10 times. – How many tomes have they heard the song?

Děkuji.

Ano. U věty “Jack has got a dog.” podle mě stačí i “What has Jack got?”
A pozor na překlepy: dinner bez členu a v poslední větě “times”.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.