Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li budou testy,které se psaly v termínu 12.6.2010 někde na internetu, ať už na stránkach british council, nebo někde jinde. Výsledky by mely být až 30.7. proto se ptám. Děkuji.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li budou testy,které se psaly v termínu 12.6.2010 někde na internetu, ať už na stránkach british council, nebo někde jinde. Výsledky by mely být až 30.7. proto se ptám. Děkuji.
Moje dcera dneska dělala testy taky, byl jste v Praze nebo kde?
Byl jsem v Ostravě, ale jsem docela zmatený z toho, jak jsem to napsal..proto se ptám, zda-li ty testy nebudou někde na internetu se správnými odpovědmi.
Ahoj, nejsem tu registrovaná, proto píšu na máminu adresu, tak jenom pro
porovnání. Byla jsem tady v Praze a i když jsem si docela věřila, tak to
byl pěknej opruz, zvlášť pak ten poslech. Jaký to bylo pro tebe?
Míša
Dnes som bol aj ja. Listening dosť brutal, ale hlavne preto že sa všetko odohrávalo vo veľkej miestnosti, kde sa dosť odrážal zvuk. Nemám ani potuchy ako a či som to spravil. Inak pochybujem, že niekde nájdeš výsledky. Ale ak, tak daj vedieť…
no tak to my měli dobrej zvuk, mohli jsme použít i sluchátka, ale stejně byl poslech brutal…
Dobrý večer, dnes jsem dělala testy FCE ve Zlíně a musím říct, že ten poslech mě fakt dostal a to jsem si tak věřila, zdálo se Vám to taky tak hrozné?
V Ostravě byl zvuk celkem kvalitní, ačkoli nebyly sluchátka a místnost byla velká. Jinak souhlasím, že ten poslech me nemile překvapil..i z readingu mam rozporuplné pocity..
Ja byl v Hradci Kralove. Ten rozebirany poslech mi prisel asi ze vseho nejvic ok. V prvni casti jsem vahal jesi potapecka byla excited, nebo uz kompletne relaxed. Vi nekdo? Cast se snowboardistkou mi prisla nejlehci z mnozstvi techhle cviceni ktery jsem v zivote delal. Vsechno bylo slyset vyborne, prekvapil jen opalovaci krem sunblock, bohuzel jsem napsal zvlast sun block. Cast o cestovani do Parize byla trosku matouci, ale prislo mi, ze nejdulezitejsi informace byla vzdycky celkem zduraznena. Posledni cast mi prisla vcelku jasna. Nejtezsi cast byl pro me reading. Chvili mi trvalo nez jsem se dokazal soustredit, divadlo snad bude dobre, druha cast mi vubec nevychazela. Treti bych rek je trosku dost o interpretaci jednotlivejch vyjadreni, ale jakztakz. UoE mi prisel o malinko lehci nez je jeho standard. Nejsem extra spokojenej se svym Writingem, moc jsem toho nepredved. Nicmene verim, ze to dam na A, zas tolik jsem toho nepodelal. Trosku mi prijde, ze nektery lidi si s FCE berou moc velky sousto, jdou moc brzo. Nasleduje rozcarovani a ztrata peknejch penez. Pritom je spousta dostupnejch cest, jak si vyzkouset, zda na to mam.
Ona pokud se nemylim uz pak byla relaxed. Neni mi moc jasny reading proc na answer sheetu bylo 40 polozek na 30otazek?
Thorpe: Nuž, každý je silnejší v niečom inom. Mne viac svedčí writening, reading a možno UoE. Listening je zrejme moja najslabšia stránka. Dosť zlú bilanciu mávam v 3 listeningu, kde sú speakers 1..5. Tú doslova nenávidím. Keď som sa pripravoval na FCE, tak som to mal občas všetko dobre a občas som netrafil ani jednu. Na psychiku nič moc. Ostatné časti listeningu mávam OK. Doma som sa pripravoval na listening cez slúchadlá a to bola možno chyba. Vo veľkej miestnosti to bolo pochopitelne o poznanie horšie.
orcanisko, je jasne, ze kazdej ma nakou cast nejslabsi, nicmene vcera kolem
sebe jsem videl, ze si nekteri ukrojili vetsi krajic nez na kterej maj a na to
jsem chtel pripadny kandidaty upozornit.
slysel jsem dost negativni ohlas na listening v pardubicich, naproti tomu
v Hradci to nejdriv trikrat zkouseli, ptali se jak nam to vyhovuje a pak to
pustili a zvuk byl naprosto cistej a zretelnej, zadny krupani ani ozveny.
jelikoz to muze bejt dost dulezitej faktor skladani zkousky, lidem z vychodnich
cech tim padem doporucuju Hradec
co se tyce toho readingu(jak jsem uvadel vyse) – nevite?
to thorpe: neřekla bych, že si lidi vzali větší sousto, než na jaký měli, většina z nich navštěvovala buď přípravný kurz nebo pracovali doma z materiálů na fce, takže přesně věděli do čeho jdou, zkrátka…někomu sedí to a jinému zas ono. Tady v Praze přišli všichni našlapaní a sebejistí a odcházeli jako spráskaní psi. Já si osobně hodně věřila, ale poslech mě fakt dostal.....
cgnx: Myslim si, ze to zadnej duvod nema, proste maj natistenej papir s ctyriceti kolonkama. Aspon doufam, ze jsem teda nic nezblbnul.
hm: No, tak já se snažil říct, že ty našlapaný a sebejistý přišli asi až moc sebejistý. Já jsem osobně celkem sebejistej i odešel, přišlo mi, že včerejší úkoly byly spíš z těch jednodušších než jsem třeba dělal v přípravě. Ze nekdo chodil do pripravnyho kurzu neznamena, ze je pripravenej. 60 procent je asi dost benevolentní limit, takže projde leckdo, ale když jsem například slyšel speaking sveho partnera, musim rict ze mi prislo, ze tam nema co delat a ja bych mu FCE, ktera je definovana jako sirsi znalost anglictiny, teda rozhodne nedal. Pokud by to dostavali takovyhle borci, tak z toho svyho papiru ani nebudu mit radost. Budu se muset pripravit na CAE, tam uz je ta uroven snad znacna. Jinak ja tady nechci delat ramena a poucovat, je mi sumafuk, ze lidi co maj svou hlavu lejou penize do hajzlu tim, ze si treba tri mesice nepockaj. Ale nekdo si to tady treba precte, pocka, lip se pripravi, usetri a udela lepsi vysledek. Je to jen nazor do pranice.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.