Help for English

looking forward to seeing

ahoj,

zajímalo by mě jestli existuje nějaká možnost jak si odvodit tzv slovesné patterny. nebo se to musím učit sloveso po slovesu?

třeba looking forward to seeing ..atd

neexistují nějaké ulehčováky?

díky.

návod, jak to celé funguje, je třeba zde na stránkách:-) slovesné vzorce

Ulehčí ti to věty, které si sám vytvoříš :-) Nebo si pusť nějaký podcast s transcriptem nebo film nebo knížku a všímej si, jak ta slovesa skládají. Pak třeba uvidíš, že je to velmi praktická věc ty strašlivé slovesné vzorce…

tady je to jednoduché. Těším se NA něco. TO je předložka. Za předložkou může být jen podst. jméno nebo zájmeno NEBO GERUNDIUM.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 12 lety

tady je to jednoduché. Těším se NA něco. TO je předložka. Za předložkou může být jen podst. jméno nebo zájmeno NEBO GERUNDIUM.

zajímavé, jak vaše články časem nabývají (alespoň pro mne) většího významu. Třeba tento o slovesných vzorcích zaměřený jen na část s gerundiem jsem objevila až teď :-) Třeba se bude qteckovi také hodit :-)

Díky

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.