Help for English

FCE- červen

Inak, čo sa týka výsledkov, k tým sa asi tak ľahko nedostaneme. Ak by sme však chceli tlačiť na pílu, mohli by sme si spoločne pospomínať na jednotlivé otázky z Readingu, UoE a Listeningu a povedať, kto kde čo dal. Ja si napríklad spomínam, že v UoE som nevedel, čo mám dať v prvom odstavci pred turn. Bola tam v polovici vety čiarka potom gap, následne turn a potom zbytok vety. Pokiaľ ide o listening part 4 o chlapíkovi čo maľoval krajinky, tam by som si vedel spomenúť na drvivú časť otázok aj mojích odpovedí…

Souhlasím s orcaniskem, můžeme si projít jednotlivé části na které si vzpomeneme a dát to dohromady :-) měsíc a půl mi přijde hrozně dlouhá doba.. Jo a na to „gap turn“ si vzpomínám, váhala jsem ale nakonec jsem tam dala „in turn“. Je to správně?

Jo a ještě bych poprosila o přepis věty (key word formation) „SHE DIDN´T SEND THE LETTER“ s použitím slova WHO. Když jsem se bavila s lidma, jak jsme odcházeli, každý to napsal jinak! dík

A nebylo tam „Diana didn't send me the letter.“?

Jo byla tam Diana :-) a to doplnění bylo „It........... the letter“ tuším teda.. Nevěděla jsem jestli It was Diana who hadn´t sent me the letter nebo It is Diana who didn´t send me the letter.

jej ja nad tim tolik jsem nepremyslel a dal jsem „It was Diana who didn´t send me the letter.“, ale jestli je to spravne to nevim…

Tak takto to určite byť nemôže, pretože v tomto cvičení treba použiť od 2–5 slov a Ty ich tam máš 7. A naviac podľa mňa didn't sú dve slová.

no tak pokud jsou didn´t dvě slova tak to nevyjde ani jedna možnost.. jak teda orcanisko? a když by to začinalo It was Diana (min.č.) tak pak musí být předminulý ne? :?:

S touto vetou som mal problém, tak som tam dal nejakú blbosť, ktorú tu nechcem ani publikovať. Tiež ma nutkalo tam dať It was Diana who didn't send the letter ale ako vravím myslím si, že did not sú dve slová aj napriek skrátenému tvaru. Inak dosť ma štvalo, že som si chcel nechať časovú rezervu na kontrolu, prípadne doladenie niektorých odpovedí ale pani čo to tam riadila nám vždy ukradala cca 5 minút tým, že rozdávala testy a čítala pravidlá. Mali ste to tiež tak?

Možno by nám mohol s tou vetou pomôcť Thorpe…

Pokud si vzpomonam dobre, tak ‚me‘ tam uz bylo predcistene. Co se tyce ‚didnt‘ tak si nejsem jist, take jsem si myslel, ze se jedna o dve slova, ale supervisor na writingu tvrdil opak.Pokud tomu tak skutecne je, tak to vychazi na per slov

Ad. cas -nam se cas pocital od ‚now u may…‘

Měl bych jeden možná hloupý dotaz – je možné nechat si certifikát zaslat poštou? Připadá mi trošku nesmyslný kvůli jednomu papíru jezdit do Prahy…

A další, pokud má někdo zkušenost – jak dlouho jsou certifikáty na radě k vyzvednutí?

Díky

ja si napr. vyzvedl PET cert po pul roce

Dobrá, a je nutné to osobní vyzvednutí? Teď jsem ale zjistil cosi o partnerských knihovnách, takže to vypadá, že nakonec bych musel jen do Hradce, ale stejně bych raději tu poštu…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.