Help for English

Dotaz

 

Dobré odpoledne, chystám se udělat takouvou anketku a chci aby byla na zaškrtávání odpovědí, jako máte vy v testech. Nevíte jak to udělat normálně ve wordu? Díky za odpověď.

A jde něco takové vůbec udělat ve wordu? Už jste to někdy viděla?

Pokud bude anekta sloužit jen v tištěné podobě, nikoli v počítačové, problém by být neměl.

Zobrazit → Panely nástrojů → Formuláře
Nyní se vám zobrazí nabídka, ve které máte hned na druhém místě Zaškrtávací políčko.

Aby anketa pracovala stejně jako testy zde na stránkách, bylo by zapotřebí maker, alespoň si to myslím. Ale jednoduchý to není.

Pilda: Ne, neviděla jenom se ptám jestli to lze.

McKay: A když to chci v počítačové do ankety, a dám si tam ty formuláře a to zaškrtávací políčko formuláře jde to na počítači zaškrtnout? Děkuji za odpověd. Katka

To asi ne, to by se dle mého názoru muselo pomocí Visual Basic naprogramovat.

http://jnp.zive.cz/…do-dotazniku Vyzkoušel jsem ve verzi 2007 a funguje to bezvadně (jde to i zaškrtávat, ale musí se dát „Zamknout dokument → Omezit formátování a úpravy → Povolit v dokumentu pouze tento typ úprav: Vyplňovací formuláře.“)

Nedávno vyšel v MF dnes test ve kterém byly i t. zv. věty zvolací. K mému velkému překvapení byly jako správné určené ty bez neurčitého členu. Ne tedy: What an awful day it is ale What awful day it is. považujete druhou verzi za správnou ?
Díky, Lotty

What AN awful day it is. – tady člen být MUSÍ
What awful weather. – tady nebude, weather je nepočitatelné.

Co se podobných testů týče… je MF Dnes nějakou autoritou na anglický jazyk a anglickou gramatiku? Když něco vyjde v mladé frontě, je to prostě další z českých zdrojů, které jsou někdy špatně, někdy správně.

MOc děkuji stejně tomu nerozumím :(

Ještě jednu prosbu bych na vás, kdo rozumíte PC. Najednou mi na ploše se pod ikonkami objevili barevné obdélníčky. Je to tam i když zmením tapetu. Nevíte jak to dát zpět aby tam nebylo podbarvení?? Děkuji za odpověď. :))

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.