Help for English

Book of English Vol. 1 - neváhejte dlouho

 

Už je to nějakou dobu, co mě Markův článeček ze sekce ‚Angličtina na internetu‘ http://helpforenglish.cz/…Rooster.html nasměroval na netradiční, nicméně opravdu zajímavé stránky (doporučuju hlavně tzv. gapfills – http://groundhog.uh.cz/narchives.php ).

Dobrá zpráva je, že před pár dny mi od jednoho z autorů přišla mailem nabídka na možnost objednat si učebnici Book of English Vol. 1, s odkazem na http://www.eeyore.uh.cz/?…
Prý tam někde časem budou i ukázky z knížky.

Jestli jsem to dobře pochopil, vydáno bude tolik kusů, kolik se sejde objednávek, bez plánovaného dotisku, s nejzazším termínem objednání pátek 24.6., cena 380 Kč za kus, vyzvednutí v Uhlířských Janovicích a Praze, termín bude upřesněn.

Máte-li někdo také zájem, navrhuju napsat email na arnost(zavináč)uh(teč­ka)cz.

Tak co, (sběrateli učebnic) McKay, jdeš do toho? :-) Já jo (už jsem si ji objednal).

No jasněě :-D posílají i na dobírku? Do Prahy by se mi kvůli jedné knize nechtělo.

mala ochutnavka http://www.eeyore.uh.cz/?… :-) Zvazujem kupu aj ja :-)

Na ukázku jsem se díval a myslím, že bez této knihy se obejdu :)

Tiez by som neinvestoval peniaze do knihy co je pisana po cesky alebo slovensky.

kenzo: no tato knizka je fakt pisana niekym, kto sa do toho vyzna. Mimochodom aj HFE stranky su pisane po cesky a chodis na ne :-)

Kupujem to najma pre brata, no urcite si myslim, ze sa nieco zaujimave z nej dozviem aj ja…

Tak jsem koukal na tu stránku, kde měla být ukázka stránek (viz link od tomasnovella – 3. příspěvek) a pořád jsem tam nikde nic neviděl. Říkal jsem si, to jsem slepej nebo co?!
Pak jsem si pro danou doménu povolil javascript (jako správně paranoidní ajťák ho mám samozřejmě implicitně zakázanej :-) ), vypnul blokování flashových aplikací (Ad-Block Plus) a pořád nic. Až když jsem povolil javascript globálně, koukám, že se něco načítá… :-D. To jsem ale Random! :-)

Ale k věci.
Mně se to zpracování líbí. Při čtení beletrie mě baví v duchu si říkat věci jako „jo, takhle předložka je tam kvůli tomuhle; tímhle časem vyjadřuje tenhle význam atp.“, a zrovna hned ten první článek „The Old Man And The Bus“ je toho plný.

Samožřejmě tu knihu nikomu nevnucuju – jen mi připadne, že (nejen) pro mně by mohla být super, proto jsem se o ní tady zmínil.

Souhlas s tomasnovella.
Jestli je výklad v knize tak kvalitní a přitom zábavný jako na eeyore.uh.cz, tak mně použití češtiny vůbec nevadí.

je to mnohem lepší a hutnější i humornější :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.