Zdravím,
jaký je prosím vás přesný rozdíl mezi výše uvedenými výrazy? Vždycky jsem si myslel, že mistake je lidská chyba a error chyba počítače, nějakého zařízení, přístroje apod., ale někde jsem narazil na pojem human error. Jak to vlastně je?
Zdravím,
jaký je prosím vás přesný rozdíl mezi výše uvedenými výrazy? Vždycky jsem si myslel, že mistake je lidská chyba a error chyba počítače, nějakého zařízení, přístroje apod., ale někde jsem narazil na pojem human error. Jak to vlastně je?
Já error chápu něco jako fatální chyba. např.
v jazyku, když se někdo naučí něco špatně např. když dává soustavně
předpřítomný čas do vět v minulém čase s časovým ukotveným.
Mistake je spíše nesprávné aplikování pravidla v daném
konkrétním případě nebo třeba když člověk ví, ale zapomene koncovku
-ed v minulém participiu. Jindy by to třeba řekl dobře.
Jinými slovy u studentů můžeme být svědky jak errors(ty
většinou plynou se špatného pochopení jevu) tak
mistakes.
Takže human error by bylo něco jako lidské selhání?
Z OALD:
Z OALD:
- mistake a word or figure that is not said or written down correctly: It's a common mistake among learners of English. ◇ spelling mistakes
- error (rather formal) a word, figure, etc. that is not said or written down correctly: There are too many errors in your work.
- Error is a more formal way of saying mistake.
Well, I don't think that explaines much.
see http://www.slideshare.net/…and-mistakes
Ale Jarmi samozřejmě správně přispěchala se správným odkazem na
human error.
Zajímavé! Díky za reakce!
na ERROR? MISTAKE, FAULT apod. chystám článek (ale je to již dlouho, nějak v poslední době nestíhám).
Ono je jedna rovina takového toho obecného použití, druhá věc je použití těchto slov ve výuce jazyků. V ELT rozlišujeme ERROR jako věc špatně naučenou a MISTAKE jako omyl, když se spleteme, ale vlastně víme, jak to má být a po upozornění jsme schopni si sami opravit. Pak je ještě SLIP a to je vyloženě přeřek, kterého si všimneme sami.
Ono to odráží např. i ERROR u počítačů. Počítače nedělají chyby (mistakes) ale může dojít k ERROR, když je to blbě naprogramované.
na ERROR? MISTAKE, FAULT apod. chystám článek (ale je to již dlouho, nějak v poslední době nestíhám).
Ono je jedna rovina takového toho obecného použití, druhá věc je použití těchto slov ve výuce jazyků. V ELT rozlišujeme ERROR jako věc špatně naučenou a MISTAKE jako omyl, když se spleteme, ale vlastně víme, jak to má být a po upozornění jsme schopni si sami opravit. Pak je ještě SLIP a to je vyloženě přeřek, kterého si všimneme sami.
Ono to odráží např. i ERROR u počítačů. Počítače nedělají chyby (mistakes) ale může dojít k ERROR, když je to blbě naprogramované.
Nikdy mě nenapadlo o tom takhle přemýšlet. Myslím o těch počítačích.
Tento profil je připraven ke smazání.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.