Help for English

Jak se správně připravit na VŠ

 

Dobrý den (večer),
rady a tipy jak se připravit na přijímačky na VŠ je spousta, ale co takhle příprava do prváku, kdy už víme, že jsme přijati? Jaká bývá úroveň testů, zkoušek, písemných prací atd. Vím, že to může být velmi subjektivní podle jednotlivých škol. Ale byla jsem přijata na VŠ v Pardubicích a chci být dobře připravena. Protože kdo je připraven, není překvapen. :-)
Podělte se o své pocity a postřehy z vaších VŠ, jak velký skok je mezi angličtinou na SŠ a VŠ, čeho se vyvarovat, na co se dobře připravit, co vám dělá na VŠ největši potíže atd.

Jé takových studentů bych chtěl mít! Vy jdete k nám do Pardubic?

Já myslel, že takových studentů budete mít v Pardubicích většinu :)

Vy jste z univerzity PCE? :) Ano, dostala jsem se na obor AJ pro pedagogiku. Nikdy jsem neměla s AJ problémy, je to můj koníček, ale chci se přesto připravit jak pro svůj pocit, tak proto, abych předešla zbytečnému stresu a problémům během studia.
Přeju pěkné pondělí. :)
J.

jj :-) Tak to se budeme potkávat.

Náhoda. Tak to mě těší. A nemohl byste mi jen mírně naznačit, jak bych se mohla připravit? :)

Co se praktického jazyka týče, pojedeme podle OBJECTIVE CAE (2nd ed.). Takže prostě cokoliv, co Vám pomůže upevnit si dosavadní znalosti angličtiny. Např. cvičné FCE testy, potom taky co nejvíc mluvit apod. Aby se vám dobře navázalo.

Hodně studentů má v prváku zažité nejrůznější neduhy, jako např. špatná výslovnost důležitých hlásek, chyby v základní gramatice (vynechávání členů apod…). Pokud o něčem víte, zapracujte na odstranění.

No, to je jen pár tipů.

Můžete si taky dopředu pořídit nějaké knížky… Doporučuji počkat u nás na Englishbooks day a pak si objednat důležité knížky – tedy např. zmiňovaný Objective CAE (druhé vydání), pak se bude hodit např. fonetika od Roache, gramatika od Quirka, gramatika od Duškové a další.

tak to je dobre, ze sem objective cae neprodal, jak se tak divam. doufam, ze si z toho este neco budu pamatovat :-)

Marek Vít: Děkuji mnohokrát!

mam moznost koupit nektere z techto ucebnic za dobrou cenu. problem je, ze se vetsinou jedna o starsi edice. chtel bych se tedy zeptat, jestli jsou mezi nimi velke rozdily. konkretne se jedna o OBJECTIVE CAE(1st ed.) a ENGLISH PHONETICS AND PHONOLOGY (2nd ed.). diky.

OBJECTIVE – tam se to nové vydání trochu liší, některá cvičení byla nahrazena novými.

Co se fonetiky týče, nevím ale myslím, že tam to nevadí. To je stejně spíš pro samostudium.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.