Help for English

Australská angličtina

 

Nemáte někdo zkušenosti s australskou angličtinou? Četl jsem, že je daleko „živější“ jak britská či americká, nebo že často zkracují slova. Australská angličtina by si určitě zasloužila vlastní článek na HFE. :-)

Mám australského učitele angličtiny. Nevím, jestli je australská angličtina živější než britská nebo americká, ale konverzace je v naprosté pohodě. Jen se občas stane, že některý výraz by řekl jinak než je v učebnici britské angličtiny, ale není to moc časté, a nemusí to být zrovna rozdílem mezi britskou a australskou angličtinou. Jinak porozumění a dorozumění naprostov pořádku pokud nespustí moc rychle:-)), ale i to se bude – doufám, lepšit. Každopádně tyto jemné rozdíly koriguji v kurzu angličtiny, kde zase ale zdaleka takhle nemůžu konverzovat.

Acting With an Accent: Australian
http://www.amazon.com/…2/ref=sr_1_1?…

Australia's Lan­guage Potential
http://www.amazon.com/…5/ref=sr_1_1?…

The Cambridge Guide to Australian English Usage
http://www.amazon.com/…9/ref=sr_1_3?…

Na závěr dodám:
Australia has 226 languages. After English, the most popular are Italian (spoken at home by 354 000 people), Greek (264 000), Cantonese (225 000) and Arabic (209 000). Our version of English contains hundreds of expressions unfamiliar to Americans, Brits, Canadians, South Africans and New Zealanders.
Derived from Aboriginal languages*, or from now-vanished English, Scottish or Irish dialects, or from jokes only we understand, they include …

Díky moc za odpovědi. Skutečnost že se v Austrálii mluví tolika jazyky mě překvapila. Nejvíce mě potěšilo, že i řečtina je tak rozšířená (mě jako filheléna) :-) . Hlavně se mi líbí, že i přes tak obrovskou národní i jazykovou rozličnost společnost funguje (po zkušenostech s diskriminací pův. obyvatel).

Austrálie je zemí neomezených možností. Zemí svobody, mimo jiné i jazykové. :idea:

A taky plna byvalych trestancu.. :idea: :-)

Potomci bývalých trestanců jsou naprosto v pohodě, mohli bychom se od nich mnohému naučit nejen angličtinu. Mě ji naučili a normálně se domluvím, akorát někteří british tomu říkají baby talk, but I do not care.

Trestanci z 18. století a kolik jich bylo nevinných, stačí pročíst dějiny. Zato vytvořili krásnou svobodnou zemi, kam můžeme i my a zažít spoustu krásných věcí.

tady je jakýsi přehled australského slangu.
Australštinu neznám takže netuším jestli je tam všechno etc.

http://www.koalanet.com.au/…n-slang.html

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.