Help for English

What´s the difference

Dobrý den, můžete mě někdo vysvětlit rozdíl mezi větami: He painted the house himself. a He painted the house by himself. atd jde mě o rozdíl mezi himself a by himself,myself a by myself atd

Podle mě je to velmi podobné, trochu ale záleží, na co kladeš důraz.

He painted the house himself. – On OSOBNĚ si ho vymaloval, nikdo jiný mu to nedělal. He painted the house by himself. – Byl na to SÁM, nikdo jiný mu nepomáhal.

DIY = Do it yourself. – má ve sloganu jeden z baumarktů a znamená to “Udělej si sám.”, tzv. bez pomoci druhých, něco sestavit nebo vylepši

V této souvislosti se hodí zmínit i rozdíl mezi spojkami “by” a “with”: …by himself…on sám osobně …with himself… by znamenalo s ním, s něčím (He was killed by stone.-kámen se uvolnil a zabil ho X He was killed with stone.-vrah vraždil kamenem). (ahr)

Souhlasím s tím, že jde o to, na co kladeš důraz.

He painted the house himself. Já SÁM jsem si ho vymaloval. Zdůrazňuješ, že si ho nevymaloval někdo jiný, ale “dokonce” i já osobně. Nejde o to, že to dělal sám, klidně to mohlo dělat více lidí.

He painted the house by himself. – přesně jak píše Novotka

Doporučuji tento článek (viz. rozdíl mezi myself a by myself):
http://www.helpforenglish.cz/…vaci-zajmena

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.