Poradí mi někdo prosím s těmahle dvěma hovorovými výrazy.. Původně
jsem ten první chtěla napsat jako – nepos… se z někoho, ale nevím,
jestli by to tady prošlo
Moc díky
Poradí mi někdo prosím s těmahle dvěma hovorovými výrazy.. Původně
jsem ten první chtěla napsat jako – nepos… se z někoho, ale nevím,
jestli by to tady prošlo
Moc díky
Diky moc! A pokud chci rict,kaslu na tebe..? Nebo on se na ne pekne vykaslal..?
screw you
ahaa, děkuji děkuji
kašlat na co (nedbat)
- not give a damn about / a monkey's / rat's ass
- not care two hoots about – not care a button – not care a rap
- cut corners
- bugger, stuff, rat on, spit at
kašlat na co (flákat práci)
- dog it, slack off, bob off
kašlu na to (je to těžké)
- sod it, screw that, blow for a lark
kašli na to (přestaň)
- cut it out, chuck it (in), pack it in, knock it off, stow it, cheese it
kašlu na to (je mi jedno)
- not care, give a damn
vedle výše uvedených také existují vulgární výrazy, ale jejich použití je omezené jen na „omezenou“ komunitu, takže je zde uvádět nebudu (protože vulgarismy nejsou určeny jen pro omezence, ale omezencem musejí být také vyřčeny, tak vás nechci omezovat)
Wow
vycerpavajici odpoved,moc diky!
Jak je to teda s tim I don't give a damn? I don't…=kaslu na to nebo to nema
byt v zaporu?
ano, má to být v záporu, v posledním výčtu jsem měl uvést „not give a damn“. tedy – „i dont give a damn“. častěji se však setkávám s výrazem „i dont care“. tento výraz není tak vulgární, ale znamená větší lhostejnost. „i dont give a damn“ by se použilo v situacích jako – ani se na to nevy…, můžu se na to vy… „i dont care“ – mám to na háku. „i dont care what people say“ – nezajímá mě, co lidé říkají (např. o mě..) – ať si říkají co chtějí, mě nenaštvou, je mi to volný, atd…
supr! a poslední dotaz, když už jsme u toho I don't care..myslela jsem vždycky, že I don't care a I don't mind je téměř totéž, možná care je trochu víc lhostejné..např.když se mě někdo ptá – kam chceš jít na oběd? Můžu odpovědět i I don't care i I don't mind?
I DON'T MIND – nevadí mi to
I DON'T CARE – je mi to fuk
Je to docela něco jiného.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.