Vy už máte pondělí?
You have already Monday? Do you have already Monday?
Díky.
Vy už máte pondělí?
You have already Monday? Do you have already Monday?
Díky.
ta první nebo ještě lépe s ALREADY na konci.
Šlo by také You have Monday yet?
ne, to by znamenalo, jestli už tam to pondělí došlo, jako kdyby ho čekali a vy se ptáte, jestli už se dočkali.
Takže tento typ věty by se hodil spíše na :
You have a new percing yet? Ty už máš (Dočkal jsi se) nového piercingu?
Btw:Díky
Takže tento typ věty by se hodil spíše na : You have a new percing yet? Ty už máš (Dočkal jsi se) nového piercingu?
Ano.
Takže tento typ věty by se hodil spíše na :
You have a new percing yet? Ty už máš (Dočkal jsi se) nového piercingu?
Btw:Díky
Ne… YET by nebylo v tomto typu otázky. Tam by bylo – DO YOU HAVE A NEW PIERCING YET? Nevím, ptám se.
Ale: YOU HAVE A NEW PIERCING ALREADY? (oznamovací slovosled v otázce) – vidím, divím se.
S YET se člověk nediví.
O těchto dvou typech otázky píšu v článku Otázky ANO/NE s oznamovacím slovosledem
(Ale samozřejmě v hovorové verzi otázku s DO by mohlo dojít k tomu, že DO vypadne, člověk ho spolkne… takže je fakt, že i tak by to šlo. )
Teď se mi to trošku plete.
Kdybych otočil slovosled a zeptal bych se ji/ho
Have you a new piercing yet?
Máš už nový piercing? (Pokud by měl,ukázal by mi ho,ale já nevím,jestli ho má,pouze mi o tom říkal a já se ho teď ptám,jestli ho už má.
You have a new piercing already? (Vidím ho na jejím/jeho těle)
Ano. Až na to HAVE YOU. Tak se neptáme. Buď HAVE YOU GOT a nebo DO YOU HAVE.
Máte pravdu,zapoměl jsem napsat významové sloveso
Díky moc
Dobrý den,prosím Vás jak přeložím otázku ,,jak dlouho už tam chodí?,, Děkuji
How long has he gone there? How long has he been going there?
Záleží na to, KAM chodí, na co se přesně ptáte,
Děkuji za rychlou odpověď. Myslím , jak dlouho už chodí na kroužek ap. Znamená tedy -How long has he gone? Jak dlouho už je pryč?- Ale když na konec přidám …there ?tak to mění smysl a znamená to ,,jak dlouho už tam chodí ?,,
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.