Help for English

Filling in

Dobrý deň, rád by som sa s Vami podelil o moje odpovede na jednu testovú otázku – resp. by som rád vedel, aké by boli Vaše odpovede (či by sa líšili) a či sú vôbec všetky správne (hoci si nemyslím, že sa to dá ľahko posúdiť):

8. Fill in the missing verb in its correct form.

Yesterday, I met (0. meet) Natasha and she told (1. tell) me she had got / was getting (2. get) married to her boyfriend. I was curious and asked how they had met (3. meet) and how long they had been going out (4. go out) together. She replied that they had met (5. meet) when she was (6a. be) sixteen and he was (6b. be) fifty-one. She made a complaint about her parents: until recently; since they got (7. get) together, they had always been telling (8. tell) her that it was not (6c. not be) a good idea. They had kept (9. keep) suggesting that she change (10. change) her partner as soon as possible.

Ďakujem vopred.

7. bych dala had got/gotten, a 9. možná taky past perfect, oboje kvůli tomu “until recently”. Ale je to dost zamotané, takže jistá si tím nejsem.

Já tu 7 úplně asi nechápu.
nemá to být:
She hasn't made a complaint about her parents until recently since they got together, they had always been telling (8. tell) her that it was not a good idea.

Ale jak říkám asi nechápu význam toho dlouhého souvětí.

Já to chápu tak, že si postěžovala na rodiče, protože ti jí – až donedávna – toho boyfrienda vymlouvali, jenže teď už jí ho nevymlouvají, protože si ho už vzala.

No tak to chápu asi špatně. Nemůžu vyšpekulovat k čemu patří to until recently. tedy k tomu vymlouvaní? Myslel jsem, že k tomu stěžování. Asi ono k vymlouvání, teď jak jsem si to přečetl v kuse to dává takto smysl.

“until recently” sa vztahuje na to, ze az do nedavna jej toho priatela vyhovarali.

Tiez sa priklanam k Lucke v tom “since they had got/gotten together” – je to komplikovana veta, ale aspon moja logika mi to tak hovori, ze sa jedna o dej, ktory sa zacal v minulosti a uz aj skoncil (aspon podla toho “until recently”).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.