I am older than my brother Charlie.
Charlie is two years younger. (je o dva roky mladší)
OK?
Díky.
I am older than my brother Charlie.
Charlie is two years younger. (je o dva roky mladší)
OK?
Díky.
Charlie je o dva roky odo mna mladsi = Charlie is two years younger than me.
cize OK
super bylo to v jedné knížce pro samouky,ale jelikož jsem tutu gramatiku nebral a šel jsem na těžší věci,tak jsem nevěděl
PS: Je možné,že se gramatika od roku 1999 změnila? Zřejmě asi ano,ale opravdu si v tom nejsem jist…
PS: Je možné,že se gramatika od roku 1999 změnila? Zřejmě asi ano,ale opravdu si v tom nejsem jist…
Ne, gramatika se určitě nějak vážně nezměnila. V hovorové řeči se toho změnilo hodně, mohlo se změnit to, do jaké míry jsou tolerovatelné věci, které předtím patřily jen do hovorové/nespisovné angličtiny… to ano, tento posun tu je neustále. A některé věci zastarávají, tedy lidé začínají dávat přednost něčemu jinému. Proto je dobré používat raději moderní učebnice, protože ty na toto reagují. Mnohé dnešní učebnice Vás tedy třeba už nebudou učit NEEDN'T a místo toho budou mít DON'T HAVE TO nebo DON'T NEED TO.
díky za info
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.