Help for English

Angličtina na VŠ- Pedf UK nebo FF UPOL

Zdravím, byl jsem přijat na jednooborovou Anglickou filologii na Filozofické fakultě Univerzity Palackého a také na Angličtinu se zaměřením na vzdělání ( v kombinaci s informačními technologiemi) na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. A teď nevím, jak se mám rozhodnout. Jediné co vím, že je mi hodně blízké povolání učitele, ale spíše soukromě či na jazykovce, klasický gympl mě moc neláká. Tento rok jsem studovat pomaturitní studium v Brně a všichni učitelé (čeští) měli ANJ z fildy. Na UK jsem si to zkombinoval s ICT, protože mi to přišlo jako nejmenší zlo. Češtinu nechci a němčinu, francouzštinu nebo ruštinu neovládám. Ze všech stran slyším, že studium jazyků je na FF prestižnější než na pajdáku . Ale platí to i o UK? Na fildě bude kopa literatury a na pajdáku zase předměty společného základu a pak, babo raď. :-) Nejraději bych si udělal po studiích Celtu a vyrazil učit do zahraničí. Co myslíte? Kam by jste šli vy? Zajímá mě hlavně názor studentů těchto škol nebo učitelů. Díky moc :-)

Já osobně bych bral Olomouc, ale jen proto, že jsem nechtěl jít na pajdák a ani do Prahy. O pajdáku v Praze nic nevím, ale o filologii na UPOL něco málo ano. Taky jsem tam měl přihlášku.

Ony jsou ty filologie takové ne moc praktické. Hodně literatury a lingvistických předmětů. Mě osobně to sice baví, ale všeho moc škodí…kromě toho se tam pak studenti můžou zaměřit na překlad, tlumočení nebo si udělat učitelskou aprobaci, což by byl asi tvůj případ. Didaktiku tam učí paní Pazderová, což je moc příjemná ženská (měla mě na přípravném kurzu). Známí, kteří na UPOL studijí/studovali si ji moc chválí. Mimo jiné je to také examinátorka zkoušek FCE a CAE, takže její angličtina je také velmi kvalitní.

http://www.anglistika.upol.cz/…GIE_2012.pdf

tady posílám brožuru o filologii..jsou tam i všechny předměty..možná už to ale znáš

http://t-sal.blogspot.cz/…olomouc.html

tady ještě článek jedné bývalé studentky..do­poručuju přečíst

Je hezké, že máš v Praze ještě navíc informatiku. Myslím, že dnes je výhodnější tu angličtinu vystudovat ještě s něčím. Pokud to ale bereš jen jako nejmenší zlo, tak bych možná volil raději nějaký ten jednoobor.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Michal vložený před 11 lety

Já osobně bych bral Olomouc, ale jen proto, že jsem nechtěl jít na pajdák a ani do Prahy. O pajdáku v Praze nic nevím, ale o filologii na UPOL něco málo ano. Taky jsem tam měl přihlášku.

Ony jsou ty filologie takové ne moc praktické. Hodně literatury a lingvistických předmětů. Mě osobně to sice baví, ale všeho moc škodí…kromě toho se tam pak studenti můžou zaměřit na překlad, tlumočení nebo si udělat učitelskou aprobaci, což by byl asi tvůj případ. Didaktiku tam učí paní Pazderová, což je moc příjemná ženská (měla mě na přípravném kurzu). Známí, kteří na UPOL studijí/studovali si ji moc chválí. Mimo jiné je to také examinátorka zkoušek FCE a CAE, takže její angličtina je také velmi kvalitní.

http://www.anglistika.upol.cz/…GIE_2012.pdf

tady posílám brožuru o filologii..jsou tam i všechny předměty..možná už to ale znáš

http://t-sal.blogspot.cz/…olomouc.html

tady ještě článek jedné bývalé studentky..do­poručuju přečíst

Je hezké, že máš v Praze ještě navíc informatiku. Myslím, že dnes je výhodnější tu angličtinu vystudovat ještě s něčím. Pokud to ale bereš jen jako nejmenší zlo, tak bych možná volil raději nějaký ten jednoobor.

To všechno už jsem četl ještě před tím, než jsem si podával přihlášku :-). Ale díky… Asi si proženu kulku hlavou, protože zápisy jsou až ke konci července :D. Jinak ICT by třeba mohlo být v pohodě. Díval jsem se na studijní plány a předměty jsou celkem ok. Trochu technický jsem, koneckonců, studoval jsem strojní průmyslovku. Víc jako město mě rozhodně láká Praha a vždycky byl můj sen studovat na cuni. Nejraději bych studoval angličtinu na ff uk, ale testy jsou plné literatury a takové znalosti nemám :-(. Praktický jazyk tam byl celkem lehký, ale ta litoška… V Olomouci bylo z reálií pouze 10 otázek a z toho se přímo literatury týkaly jen 5.

tak si zkus něco pozjišťovat od studentů z té pajdy:) osobně bych si nedělal hlavu s tím, že má FF všeobecně lepší pověst…ten pajdák může být z hlediska praktického jazyka mnohdy lepší…

jsou ty testy z FF UK někde na netu? Rád bych se na ně mrkl :)

Trochu jiný kafé než na FF v Olmíku :D, ty zkoušky tam byly primitivní http://uajd.ff.cuni.cz/…4%8D-web.pdf . A vezmou jen pár těch nejlepších. Počítám, že ty nastupuješ letos do olmíku na filologii, že?

No, ta jazyková část z FF UK mi nepřijde o moc těžší než ta z UPOL. To, že na UPOL bylo málo reálií, mi přijde objektivní. Třeba test na MUNI byl na reáliích prý založen.

Ale je pravda, že letošní test na UPOL byl nějaký lehčí. Ten z roku 2011, který mají na netu mi přijde těžší.

Jdu na UPOL, ale ne na filologii. Já jdu na ATP – angličtina – tlumočení,překlad

Taky jsem si to prošel, jazyková část mi přijde dobře nastavená. Je to taková klasika. Ale ta literatura, to je teda silné kafe, :-).

Jn… a to jsou jen písemné. U ústních se konverzuje o motivaci a o krásné literatuře přečtené v originále :D.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.