Help for English

Členy

 

Dobrý den,jak máte ty 4 testy spojení se členem nebo bez kde se doplňují členy do víceméně ustálených vazeb a častých spojení,tak tady nikde nemůžu najít nějaký článek kde by zrovna tohle bylo vysvětleno jako ostatní.

když jsou to ustálené vazby, článek vám nepomůže. Stačí slovník. Ale jinak tu najdete sérii cvičení o členech v ustálených vazbách, je tam celkem asi 40 případů.

děkuju ale já jsem měl na mysli jestli tady někde nemáte nějaké články kde by bylo vysvětleno nebo kde by byly nějaká pravidla jak se používají členy v těch ustálených předložkových vazbách a častých spojeních na které tady máte testy tak jako tady máte nějaké jiné články jak se členy používají v nějakých jiných větách.

když se jedná o USTÁLENÉ spojení, tak je to ustálené a pravidla se neřeší. Samozřejmě by se dal každý ten jednotlivý člen či nečlen vysvětlit, ale občas by se vysvětlení kryla a občas by se bila mezi sebou navzájem. Proto když se mluví o něčem USTˇALENÉM, prostě se to naučte tak, jak to je.

Proto jsem Vám doporučil ty testy, protože tam se s tím spojením seznámíte a po vyhodnocení se ho můžete naučit tak, jak je. Navíc vám test nabídne ono vysvětlení, pokud je takové vysvětlení na místě.

Děkuju.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.