Jak byste prosím přeložili „Pusť mi ruku“
šlo by:
1) Let go of my hand
2) Let my hand go
nebo
3) Get your hand off of me
popř. jaký je významový rozdíl mezi těmito větami a která varianta je nejlepší, díky za odpovědi
Jak byste prosím přeložili „Pusť mi ruku“
šlo by:
1) Let go of my hand
2) Let my hand go
nebo
3) Get your hand off of me
popř. jaký je významový rozdíl mezi těmito větami a která varianta je nejlepší, díky za odpovědi
ta první je nejlepší.
ta třetí je spíš jako dej ze mě tu pracku pryč.
Pardon ale jenom abych se ujistil, opravdu v tom 3. pripadu bude za sebou to OFF OF?
určitě ne
ale ano, může, není to tak časté, ale není důvod, proč by to nebylo správné. TAKE OFF – OFF je zde příslovce, OF je předložka.
Když řeknete jen TAKE xxx OFF ME, znamená to to samé, akorát tam OFF není příslovce ale předložka.
Pises o TAKE ale v tom prikladu je GET. V tomto pripade se tedy GET = TAKE ze?
jasně, píšu TAKE, myslím GET. Ale s TAKE to funguje stejně.
Já jsem vycházel z toho co píše Longman a ten píše : DO not say: off
of something. Say off something.
http://www.answerbag.com/q_view/707088
Tady se o tom nemůžou shodnou ani rodilí mluvčí.
Ale zdá se, že je to použitelné
Absolutely unless you come from Texas and some other parts of the world.
It is not the opposite to ‚onto‘ as some will have it but 2 distinct words, the ‚of‘ is not only not required but is just wrong according to many hundreds of learned people.
My mum was horrified that the teacher (I was 6) said ‚off of‘ and I was told to correct the teacher. Not good advice, I got 3 strokes of the cane on my soft little hand. Still it does mean I will never forget.
Read more: Is it bad grammar to use ‚off of‘ anywhere within a sentence? | Answerbag http://www.answerbag.com/q_view/707088#…
Slovník MERRIAM WEBSTER'S ADVANCED LEARNER'S ENGLISH DICTIONARY to uvádí jako Chiefly N.Am. informal.
Vidíte, že co je ‚bad grammar‘ je hodně relativní. DO školní eseje to napsat nemůžete, stejně jako nemůžete napsat např. GONNA, KINDA apod. ale není na tom nic nesprávného. Jen to patří do jiného stylu (registru).
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.