Ahoj prosím jakou by jste mi doporučili knížku celou v AJ je mi 20 let a jsem úroveň B2? Doposud jsem četl zjednodušené, ale chtěl bych zkusit celou anglickou.
Ahoj prosím jakou by jste mi doporučili knížku celou v AJ je mi 20 let a jsem úroveň B2? Doposud jsem četl zjednodušené, ale chtěl bych zkusit celou anglickou.
No, nejlepší by bylo specifikovat trochu žánr. Je dobré číst něco, co Vás bude bavit, než něco ‘jen tak’.
Detektivní nebo nějaký román. Napadl mě Dickens, ale nevím jestli to není moc.
Vcelku jednoduchý jazyk používají např. Danielle Steel, nebo Stephenie Meyer, celkem čitelný je Harry Potter 1–2. Také se dobře čtou Vampire Diaries. Klasické romány jsou často obtížnější, ale detektivky většinou nebývají psané složitým jazykem, konkrétní titul ale doporučit nemůžu.
Percy Jackson – taky trochu detektivka. Ale jak píše Leiah, taky je to čtivé, jednoduše psané. To samé pro “dospívající”: the House of Night (Škola noci od Castových).
Jednoduché jsou knihy například od Lemonyho Snicketa
Nejjednodušší kniha, kterou jsem v AJ četl je The Catcher in the Rye
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.