Od září začínám učit pomaturitní studium aj- denní. Ráda bych se dotázala podle jaké knížky učit jako stěžejní bod výuky?
Od září začínám učit pomaturitní studium aj- denní. Ráda bych se dotázala podle jaké knížky učit jako stěžejní bod výuky?
Přemýšlela jsem nad knihou Time to talk. Studenti budou po středních školách- cca 19–25 let. Úrovně A1,A2. Opravdu nevím jakou učebnici zvolit. Doplňková cvičení atd. chci Murphyho. Poradí někdo ze zkušených učitelů?
Time to talk bych nedoporučovala. Texty článků stupidní, cvičení často založená na překladu z češtiny, navíc u ní není klíč, takže když si student chce udělat nějaké cvičení, které se v hodině nestihlo, nemá si to jak zkontrolovat. A poslechy tam taky nestojí za moc… Měli jsme ji v jazykovce a po roce jsme s radostí přešli na Cutting Edge, které má taky svoje mouchy, ale třeba přehledy gramatiky, které jsou na konci knihy, opravdu stojí za to, přehledné, systematické.
Time to talk – to rozhodně ne.
Zkuste kvalitní učebnice renomovaných nakladatelství Oxford, Cambridge,
Macmillan nebo Longman. Např. NEW ENGLISH FILE… je jich ale hodně.
Sice nejsem učitel, ale zase jsem prošla výukou aj ve škole a na jazykovce a jsem v té uvedené věkové skupině, kterou budete učit. Ve škole jsme měli Time to Talk a to je opravdu divná učebnice. Naopak nadšená jsem byla z New English File nebo z Face to Face
Dovoluji si upozornit, že A2 je teoreticky výstupní znalost a dovednost ze ZŠ a Vaši studenti by měli mít aspoň B1 či maturitní B2. Hodně zdaru, K.
Taky bych doporučila New English File. Měli jsme to i v měsíčním kurzu v Anglii a je to fakt super. Právě pro tuto věk. skupinu. Témata a články jsou pro ně dost zajímavé a jsou hodně z jejich „života“.
Jo, New English File se mi taky líbí (a to už jsem o kousek starší než postmaturant ).
kidney:
neni B2 pro maturitu trošku moc?
Já sice z angličtinu na středí škole neměl, ale co jsem poznal pár lidí co jí měli a maturovali z ní, tak mi přijde, že by se tu v upper-intermediate testech ani neškrtli. Co dával třeba Marek maturitní testy (jsou i zde na webu), tak tam také vychází průměrná obtížnost jako intermediate – B1.
Třeba se ale pletu, byla to všechno jenom náhoda a Marek moc mírný učitel. Nevidím do toho…
Děkuji Vám za rychlé odpovědi. Zkusím New English file. Můžu se ještě optat zkušených učitelů angličtiny jak zpestřují své hodiny aj + nějaké tipy na hry + literaturu. Z anglických aktivit jsem našla pouze- Five-Minute Activities: A Resource Book of Short Activities (Cambridge Handbooks for Language Teachers, ale potřebovala bych delší aktivity. Děkuji a přeji mnoho úspěchů.
Také myslím, že průměrná znalost maturantů je B1, ale záleží samoržejmě na škole a míře zaujetí pro studium.
KristynaB. – podívejte se sem:
http://www.helpforenglish.cz/…ses.org.html
A apk nakoukněte do sekce Tipy a triky – Tipy pro učitele.
Podívejte se u nás do sekce Tipy a Triky – Tipy pro učitele.
Pak ještě ESLprintable, jak psala georgia. Je tam toho opravdu hodně, ale musíte sama přispět nějakým materiálem a za získané body si můžete stahovat.
Pak ještě doporučuji placené stránky www.english-4u.com. Recenzi naleznete zde:
Někde jsem tu B2 pro maturitu viděla, ale teď to nemám čas lovit, dodám časem důvěryhodný link. Má to jistou logiku, ač často pouze teoretickou. 1. stupeň A1, druhý A2, za střední od B1 do B2. Informace dopním.
edit: omlouvám se, právě jsem se probudil. Beru zpět.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.