Help for English

FCE - teď nebo při VŠ?

Zdravím, chtěla bych si udělat nějaký certifikát z angličtiny – pravděpodobně FCE. Když jsem se dívala na cenu, tak mě docela zarazila. Mám ho udělat teď nebo počkat na VŠ (VUT v Brně nebo MU v Brně, uvidím, kam to nakonec bude – nejedná se o studium jazyka)? Je tam možnost nějaké slevy na zkoušku (neřeším přípravu). Případně se na to úplně vykašlat, že to není k ničemu? Předem díky za rady.

Myslím, že slevu na tu zkoušku asi nikde nedostanete, ale můžu se plést. Jinak jestli to k něčemu bude, to je otázka. Jestli chcete pracovat třeba v Austrálii, tak Vám to bude úplně k ničemu, protože tam chtějí jiný zkoušky. Pokud chcete po škole pracovat v ČR, tak se Vám to rozhodně bude hodit. Jestli tedy plánujete pracovat tady, tak já být Váma, tak si tu zkoušku určitě udělám, at už ted nebo během VŠ. Ale vzhledem k tomu, že to stojí dost peněz, tak bych na to ted nějak nespěchal, pokud si nejste na 110% jistá, že to uděláte.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od zvidavajanca vložený před 11 lety

Zdravím, chtěla bych si udělat nějaký certifikát z angličtiny – pravděpodobně FCE. Když jsem se dívala na cenu, tak mě docela zarazila. Mám ho udělat teď nebo počkat na VŠ (VUT v Brně nebo MU v Brně, uvidím, kam to nakonec bude – nejedná se o studium jazyka)? Je tam možnost nějaké slevy na zkoušku (neřeším přípravu). Případně se na to úplně vykašlat, že to není k ničemu? Předem díky za rady.

Tato zkouška není a nemůže být k ničemu, divím se, že to tak berete. Je cca na úrovni maturity. A máte pocit, že cokoliv dobrého je dnes zadarmo či levně?Samozřejmě je výběr z dalších mezinárodních zkoušek a pokud toto děláte pro “papír” a jednorázově, dobře zvažte, než zkoušku absolvujete. Hodně štěstí, Kateřina

Osobně si myslím, že tato zkouška je daleko za úrovní maturity. Oficiální úroven pro maturitu je sice B1, ale v realu je to někde mezi A2/B1, FCE je B2…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cortes vložený před 11 lety

Osobně si myslím, že tato zkouška je daleko za úrovní maturity. Oficiální úroven pro maturitu je sice B1, ale v realu je to někde mezi A2/B1, FCE je B2…

přesně tak …i vyšší verze maturity (B2) byla díky své struktuře lehčí než FCE

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.