Obě slovíčka znám, ale popravdě – byla jsem líná se podívat, jak se vyslovuje SUITE. Takže jsem trochu šokovaná. Díky za ten článek, Romane, obohatil a rozhodně se trefil do sezóny!
Komentáře k článku: Pleteme si: SUIT vs. SUITE
Obě slovíčka znám, ale popravdě – byla jsem líná se podívat, jak se vyslovuje SUITE. Takže jsem trochu šokovaná. Díky za ten článek, Romane, obohatil a rozhodně se trefil do sezóny!
Taky jsem si uvědomil tu výslovnost apartmánu, když jsem si tady četl článek Romana S. o obchodní angličtině – hotely.
SUITE ma prekvapilo Ďakujem.
Já takhle přijdu na spoustu slovíček, když probíráme nějaké téma se studenty – a zjistím, že něco vyslovuju úplně blbě. Člověk se pořád učí.
Viděla jsem v jednom katalogu, že psali o apartmá jako apartment, je to špatně?
Viděla jsem v jednom katalogu, že psali o apartmá jako apartment, je to špatně?
Pokud myslíte apartmá, které si pronajmete v Řecku u moře, tam se suite nepoužívá, protože suite je součástí hotelu.
Pokud máte samotné apartmá, tedy vlastně byt u moře, použije se apartment, což je v americké angličtině byt.
Pro zajímavost. Ve filmu Golden Eye říká James Bond
Numbers were never my strong suit.
V číslech jsem nikdy zvlášť nevynikal. Nejsou mojí silnou stránkou.
Ten význam jsem nikde ve slovnících nenašel.
Pro zajímavost. Ve filmu Golden Eye říká James Bond
Numbers were never my strong suit.
V číslech jsem nikdy zvlášť nevynikal. Nejsou mojí silnou stránkou.
Ten význam jsem nikde ve slovnících nenašel.
Záleží, v jakých slovnících hledáte
STRONG SUIT jsme nicméně měli jako slovíčko dne (28/6/2019).
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.