Ve slovech Durham či Murray se u vyslovuje jako a. Platí tedy, že následuje-li v takovýchto slovech po r vyslovovaná samohláska, vyslovuje se u jako a v ostatních případechn jako ə: (nenašel jsem správný symbol)?
Komentáře k článku: Vyslovujeme správně: Eddie Murphy, Tim Burton...
Ve slovech Durham či Murray se u vyslovuje jako a. Platí tedy, že následuje-li v takovýchto slovech po r vyslovovaná samohláska, vyslovuje se u jako a v ostatních případechn jako ə: (nenašel jsem správný symbol)?
U se samozřejmě může vyslovovat jako a. Spolehlivých pravidel, jak se co vyslovuje, je v angličtině velmi málo. Nelze to spolehlivě odhadovat, až na výjimky. Obzvláště to platí u vlastních jmen, která mohou mít nejrůznější původ (germánský, románský, keltský…) a to pochopitelně ovlivňuje, jak se slovo správně vyslovuje. Durham např. místní vyslovují jako / /, tedy ani / / ani / /.
Keď pred pár týždňami dávali film s Ashtonom Kutcherom tak jeho priezvisko v upútavke na film vyslovovali ako “káčer”.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.