Help for English

Nejlepší kniha pro studium angličtiny

Řekl bych, že to Kidney myslela tak, že po 1. stupni ZŠ by měli žáci umět AJ na úrovni A1, po druhém A2 a po střední B1/B2. I když musim říct, že na některých středních školách je výuka AJ opravdu na velmi špatné úrovni. Už jsem i viděl, jak se na jedné SŠ probrala učebnice Headway Beginner a Elementary za 4 roky a žáci s tim šli k maturitě a to měli AJ jako hlavní jazyk.

cortes: jasně, musím si dát závazek, že rozespalý nebudu na nic reagovat. :-)

Moje děti navštěvují osmileté gymnázium a začaly už vlastně v „šesté třídě“ učebnicí Time to talk 1 a do maturity stihnou probrat více dílů, než jejich kamarádi, kteří nastoupí na stejnou školu po ZŠ. Ti také začnou v prváku prvním dílem, aby se srovnaly znalosti z různých základních škol, ale do maturity stihnout probrat méně látky. Takže na stejné škole jdou k maturitě dvě skupiny s různou dosaženou úrovní. Dcera bude maturovat za rok a i když o Time to talk tady nikdo nemluvil moc pochvalně, tak se toho naučila dost, aspoň myslím. Ale rozumím vám, pokud máte možnost to srovnat s něčím lepším.

Omlouvám se, jestli se opakuji a někdo už to zmínil přede mnou, ale mně se pro učitele hondně líbí tyto nápady:
http://www.eslcafe.com/idea/index.cgi?…

Do kurzu bych volil New English File (dobrá učebnice pro komunikaci ale slabší gramatika), pro středoškoláky bych volil Longmana:
http://www.helpforenglish.cz/…tivator.html

Od záři budu chodit do kurzu pro dospělé a budeme mít New English File.

Já jsem nikdy neměla radost z klasické výuky AJ na střední. Nikdy jsem se pořádně nenaučila a knihy mi připadaly nudné. Nakonec jsem se naučila a hlavně rozmluvila stejně v english school podle Callanovky. Ale chápu, že takový styl výuky se asi na školách nikdy neprosadí.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.