Help for English

article

1. I study English at a language school 2. I study at language school 3. I study language school? Bude tam člen? Ta třetí věta je úplně špatně že? I can study languages ale ne language school. Všude je to jinak. Už mám z toho zmatek. A pokud tam bude člen tak proč když school ho nemá? Please help!

Maybe I wasn´t clear. How would you write "I study at a language school? With or without a?

Samozřejmě ta první věta je v pořádku. Druhá věta postrádá člen a třetí by i šla, ovšem se členem – za předpokladu, že studujete tu budovu jazykové školy, třeba jako architekt.

Proč je tam potřeba ten člen? Vždyt přece taky neříkám “I study at a school.”, tak věta “I study at language school.” by měla být jediná v pořádku, podle mě.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cortes vložený před 11 lety

Proč je tam potřeba ten člen? Vždyt přece taky neříkám “I study at a school.”, tak věta “I study at language school.” by měla být jediná v pořádku, podle mě.

Článek, na který odkazoval Jakub Ryba, jste četl?

Četl, ale nikde to tam nevidim… :-(

Ono to tam není přímo. At school vyjadřuje proces učení, pokud chcete uvést druh školy, tak je člen nutný. Ta vazba se study je study sth at. Taky si všimněte, že v článku není žádná věta jako I study at school. Mně tohle zní jako Czenglish.

V části závěrem v bublině je uvedena věta:
I studied at a commercial academy.

Asi máte pravdu, ale ted jsem si všiml téhle věty v článku: “S předložkou IN (a také bez členu) se pojí i pojmenování typů škol.”

Kromě “I study at a language school.” by tedy mělo být správně také “I study in language school.”, jestli tomu dobře rozumím.

Ano, chápete to dobře. :-)

Ale co věta:

I study at medical school. – zde člen “a” také není a nemělo by se jednat o chybu.

Zdroj?

V článku “Škola, kámen úrazu” je věta: I attended medical school.

Sice tam není “study”, nýbrž “attend”, ale princip v použití členů by měl být obdobný, ne?

Díky za případnou odpověď. =)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.