Help for English

Correct modal speculation

Zdravím,

na hodine AJ sme narazili na problém, s kt. nevedela pohnúť ani naša p. učiteľka. Zadanie bolo (v New Opportunities Intermediate):

Circle the correct modal speculation:

You see your friend walking down the street with a broken television. A: She must get it repaired. B: She must have got it repaired. C: She must be getting it repaired.

Ja by som rozmýšľal medzi A a C. B mi príde ako hlúposť, keď ju vidím kráčať s broken TV asi nešpekulujem, že ho určite dala opraviť, ale že ho opraviť. Asi najprirozdenejšie je A, ale nie je C ďaleko výstižnejšie? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

A znamená podle mě “Musí si ho nechat opravit.” (=Určitě si ho nechá/nechává opravit), kdežto C něco jako “Určitě si ho (právě) nechává opravit.” (snad by se ta cesta po ulici dala pochopit i jako součást toho právě probíhajícího procesu opravy) a nebo to má naplánované a domluvené (ale tam by byl vhodnější časový údaj “na kdy”).

Upřímně řečeno mi celé to cvičení zní přinejmenším nepřirozeně. :-P

podle mně je správná odpověď C, protože v zadání je, že toho člověka s rozbitou telkou vidíme právě teď. první věta by byla, kdybysme to řikali třeba někomu dalšímu, že si kamarád musí dát opravit televizi. druhá věta je, že si to ten dotyčnej už dal opravit, čili minulej čas a jen ta poslední věta je v přítomnym průběhovym čase, kdy nad tim v ten okamžik, kdy ho vidíme, přemejšlíme.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.