Help for English

Chyba v čase

Ahojte, V pesníčke Miley Cyrus spieva: “I thought you'd catch me If I'd fall”

čiže v prítomnosti by ta veta musela byť:

“I think you will catch me If I will fall” …

to ale nedáva zmysel, však? Urobila gramatickú chybu alebo to nejaký špeciálny priklád ked može nasledovať “will” po “if” v podmienke? Ďadkujem za odpoved.

A ona zpívá v té písničce tu druhou větu v “přítomnosti” nebo je to vaše domněnka, jak by to asi znělo v přítomnosti? V podmínkové větě není WILL nikdy po IF, čili by nebylo ani tady. Případně tam může zůstat to should, ale to je takové formální a do písničky od Miley se -předpokládám – moc nehodí.

Myslím si, že to 'd po if má asi znamenat should, ne would. (Alespoň mně tam dává větší smysl, ale třeba to je jen dojem.)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 11 lety

A ona zpívá v té písničce tu druhou větu v “přítomnosti” nebo je to vaše domněnka, jak by to asi znělo v přítomnosti? V podmínkové větě není WILL nikdy po IF, čili by nebylo ani tady. Případně tam může zůstat to should, ale to je takové formální a do písničky od Miley se -předpokládám – moc nehodí.

Myslím si, že to 'd po if má asi znamenat should, ne would. (Alespoň mně tam dává větší smysl, ale třeba to je jen dojem.)

Dobrý, Tú “direct” vetu samozrejme nespieva,, len som ju napisal, aby som lepšie pochopil z akej vety prišla tá “reported speech”. Máte pravdepodobne pravdu, použila taký formálny spôsob asi preto,lebo inakšie by sa jej nerýmovala verš. Ďakujem za odpoved

Ale tady se přece nejedná o reported speech. Reported speech je přece to, že informujete o něčem, co před vámi řekl někdo jiný. Ale tady se zpívá: Myslela jsem si, že mě chytíš, kdybych padala…. Tady neprezentuje nic, co by před ní řekl někdo jiný, jako je tomu v reported speech. Ta je taky uvozená slovy např. He said (that), your parents (said), Dana told me that apod. Více viz Nepřímá řeč #1 a Nepřímá řeč #2.

A urcite nespieva “I thought you'd catch me if I fall? " (bez " 'd ”)

Podle všeho tam žádné 'd není:
text
píseň
Netuším, zda jsem našel originál písně, kdyžtak někdo pošlete odkaz. Nicméně v této verzi WOULD není. :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.