Hodila jsem to na wordreference.com fórum, už je tam odpověď:
Tak konečně víme. Dík!
Hodila jsem to na wordreference.com fórum, už je tam odpověď:
Tak konečně víme. Dík!
Normální 2. kondicionál, podmínka přítomná. Srovnejte to s učebnicovým příkladem: „If you called, she would fire you.“
Normální 2. kondicionál, podmínka přítomná. Srovnejte to s učebnicovým příkladem: „If you called, she would fire you.“
Právě, že normální 2. kondicionál tam má IF a ne BEFORE.
Dyť je to úplně jedno. Podmínkových výrazů jsou snad desítky.
Dyť je to úplně jedno. Podmínkových výrazů jsou snad desítky.
No, nevím. Je jich určitě víc jak deset, ale desítky snad ne.
Nicméně BEFORE
bych mezi ně neřadil. Když jsem se podíval třeba do Swana na
Conditionals, nic takového jsem tam nenašel.
Já se o to samozřejmě nechci hádat, pokud se nemáme na co odkázat.
No, nevím. Je jich určitě víc jak deset, ale desítky snad ne. Nicméně BEFORE bych mezi ně neřadil. Když jsem se podíval třeba do Swana na Conditionals, nic takového jsem tam nenašel.
Já se o to samozřejmě nechci hádat, pokud se nemáme na co odkázat.
Vždyť tohle není podmínková věta ale časová, ne? Tak se kondicionály řešit ani nemůžou…
Vždyť tohle není podmínková věta ale časová, ne? Tak se kondicionály řešit ani nemůžou…
Taky bych rekl.
A o to právě jde, je to nějaká míchanice. U obyčejné podmínkové věty I wouldn't naturally turn a hair.
Podmínková věta to podle mne rozhodně není – není tam totiž žádná podmínka, naopak. Podle takové logiky by byla podmínková věta i tohle:
She will buy it before you come from work.
No oni používají termín nereálná podmínka, ale spíše chtěli říci
unreal time, tedy o určitý významový koncept, jak píše M. Vít, jehož
jsou nereálné podmínky jen podmnožinou
http://www.helpforenglish.cz/…nerealny-cas
swimmer: no výše pavelurbancik píše, že naše věta je normální druhý kondicionál..
swimmer: no výše pavelurbancik píše, že naše věta je normální druhý kondicionál..
Tak to není.
“Vyhodila by tě” je nereálný čas a “než bys to dořekl” je časová věta. Aspoň doufám.
“Vyhodila by tě” je nereálný čas a “než bys to dořekl” je časová věta. Aspoň doufám.
Rekl bych, ze to neni nerealny cas. Podle me se jedna o bezny podminovaci zpusob.
Rekl bych, ze to neni nerealny cas. Podle me se jedna o bezny podminovaci zpusob.
Snad bych řekl, že je to i přesně ta situace z článku o nereálném čase – odstavec nereálná souvětí s would. Čiže podmiňovací způsob ano, nereálný čas ano. VV je časová, protože říká né za jakých podmínek, ale KDY by se to stalo.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.