Help for English

Technický slovník strojírenský

 

Zdravím všechny, chtěl bych požádat o radu, zda někdo z Vás nemá zkušenosti s technickým česko-anglickým slovníkem strojírenským? Nejlépe v elektronické formě? Jde mi o názvy strojních součástí, dějů atd… Zkoušeli jsme slovník Technický slovník Lingea a ten byl nevyhovující.

Už nevím, kam se obrátit, díky za každou radu.

Já jsem zatím takový slovník, jaký popisujete (kvalitní technický), nenašla. Mám skvělý – po kolegovi – starý papírový z roku asi 1960 a je tedy ocelárenský i strojírenský. Zkuste nějaké antikvariáty.

Já právě nějaké papírové našel (klidně poskytnu odkazy), technický (136 tisíc slov) a pak také normální česko-anglický (dokonce 280 tisíc anglických slov), nicméně přece jen pro jednoduchost práce by nám vyhovovala elektronická verze (síťová instalace atd). Ten “normální” česko-anglický slovník je k dispozici i v el. podobě, ale nevím, zda tam najdu termíny a hlavně stojí zhruba 14 tisíc.

Já s těmi elektronickými moc zkušeností nemám. Ale tady je recenze Lingea Lexicon 5 (elektronický slovník), součástí je i technický slovník. Počkejte na uživatele, kteří ho mají… :-)

Tento slovník jsem si stáhnul jako zkušební verzi a jen namátkou jsem hledal dvě slova a ani jedno tam nebylo…:-) (střižník, střižnice) Je možné, že jsem se zrovna trefil do těch, co tam nejsou, ale takhle se nemohu moc spolehnout, že tam budou ostatní…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.