Help for English

Cambridge

Tak – a je to tu – v neděli jedu na vyhraný studijní pobyt do Cambridge.

Máte nějaké rady, zkušenosti, povzbuzení, mám velkou trému – co je dobré si sebou vzít, kolik peněz, na co se připravit na letišti, budu ubytovaná u rodiny, mám jim vzít nějaký dárek?. Poraďte!! :-D

Nač ten smutek :-( ?
Určitě není třeba se bát. Pro rodinu, u které budete ubytována to jistě nebude poprvé, co k nim přijede ,,vykulený cizinec,, s omezenou schopností komunikovat.

Ohledně peněz: pokud máte nějakou platební kartu, zavolejte si do banky, zeptejte se na podmínky její použití v Anglii a s sebou si vezměte jen menší množství hotovosti.
Letiště v Praze určitě zvládnete, jen je dobré si nechat časovou rezervu, ať pak nespěcháte.

Na letišti si na informačních tabulích najdete svůj let – ke každému letu je uvedena informace o přepážce, na které odevzdáte zavazadlo a prokážete se pasem a letenkou. Dostanete palubní lístek s číslem sedadla a můžete do odletového prostoru přes pasovou kontrolu. Tady je třeba mít na paměti, že u sebe nesmíte mít žádnou kapalinu a žádné gely nad 100 ml.
Po prohlídce Vás (ohmatem nebo jen detektorem kovu) a palubního zavazadla skenerem se ocitnete v odletové hale. Na palubním lístku budete mít informace od místě odletu (Gate), kde počkáte až Vás vyzvou k předložení palubních dokladů a pustí Vás do letadla.

Vypadá to možná složitě, ale není na tom co splést. V Praze se navíc jednoduše doptáte.

Až budete v Anglii, jednoduše následujte své spolucestující. Vyzvednete si zavazadlo, projdete přes pasovou kontrolu a …
Hello, England.

Užijte si pobyt a nemějte trému :)

To zvládnete! Hlavně nabít foťák, kartu financema a nezapomenout pas!Hodně štěstí a užijte si každou minutu! K.

Jéžiš, ten smajlík měl být usměvavý, jen jsem zase spěchala a překlikla se, já se fakt hrozně těším, akorát mám z toho nervózu, že jedu do ciziny poprvě a že tam budu odkázaná na ty svoje chabé znalosti (i když, – kdo ví? :-) ),
Za rady moc děkuju, a sem budu postupně psát ty svoje poznatky, možná se spolu ještě zasějeme.

Jinak – protože můj pobyt je důsledek soutěže tady na HFE a kdo se zůčastnil, ví kolik lidí mi přálo, tak si myslím, že si zasloužíte i nějaké informace:

Budu na intenzivním kurzu v nejprestižnější mezinárodní škole Bell International College Cambridge.
Ubytovaná budu v rodině, Mr. and Mrs. Allison, budu mít samostatný pokoj, oni bydlí v domě nedaleko školy.
Kurz bude celodenní od 8 do 18 s hodinovou přestávkou, dopoledne bude výuka – grammar, vocabulary, pronunciation, odpoledne rozvíjení dovedností – speaking, listening, reading, writing.
Dostanu se i na výlet do Londýna.

Musím říci, že z Cambridge University Press, která tuhle soutěž zajišťuje mám opravdu velkou péči a zajištění všeho co je potřeba.

Foťák a finance připraveny – v neděli vyrážím. :-D

Držím palce! Určitě to zvládnete! Taky jsem byla poprvé takhle vykulená. Ale uvidíte sama, jak si rychle poradíte, když budete odkázaná sama na sebe. Z celoden. kurzu budete pěkně utahaná, večer padnete a nebudete si říkat, ať už na mě nikdo chvíli nemluví. Ale za pár dní je to super. Já jsem se nejvíc „zapotila“ v Dublinu na letišti. Kdo to prožil, ví o čem mluvím. Londýn. letiště je letišťátko v porovnání s dublin.
Strachy, že nenajdu odbavení v tom zoufalém mraveništi lidí,že zmeškám let,že se ztratím atd. jsem mluvila naprosto plynule a dobře. Vše dobře dopadlo, ale od té doby jsem tak „hezky“ už nemluvila.
Tak se vůbec nebojte, protože umíte, co sama ani netušíte, že umíte.
Až se vrátíte , napište zážitky. Moc Vám to přeju a užijte si to. (Ale nechte „doma“ všechny „starosti“ a ať je vaše hlava jen pro angličtinu.)
Jejda, to jsem toho zase namluvila. Tak se mějte moc krásně a pozdravujte mojí „milovanou“ Anglii. :-D

Určitě si to užijte a podávejte zprávy. Uvidíte, jak rychle vám to uteče. Já jsem se před dvěma týdny taky vrátil z 1,5 měsíce dlouhého pobytu v Anglii a kdyby to šlo, klidně bych ještě zůstal :-)
Co se dárků týče, tak záleží na tom, ke komu jedete – např. jestli má rodina děti nebo ne. Já jsem bydlel u starší paní v důchodu a vzal dovezl jsem ji obrazového průvodce Třebíče a láhev kvalitního českého vína. Pokud mají děti, je dobré přivézt i nějakou maličkost (sladkost) i jim. Při mé poslední návštěvě jsem dětem hostující rodiny dovezl dva balíčky PiM´s Choco Magic od Opavie. Oplatky jsou velmi efektni a dobré :-)

Děkuji za rady, Roman Svozílek mi také dobře poradil tak jsem to všechno nachystala.
Zítra už jedu do Prahy, takže už mám vše připravené a už jen dolaďuji ať na nic nezapomenu.
Zprávy budu podávat určitě. Hlavně ty zábavné, jak se mi (ne)dařilo :-)
Ale myslím, že se už těším, až budu zpátky. Já budu chytrá! :-D
Už si tu budu s vámi psát i anglicky.

Pořádně si to Georgio užijte!!! V duchu budeme všichni s Vámi, takže sama nebudete. ;-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.