Help for English

CAE March 2010

Tak sa pochvalte ako vam to islo? Ja mam A 84%. Nezvycajne dobre mam ohodnoteny writing a speaking a naopak, pokaslal som reading.

Ahoj, ja jsem sice delala cervnovy termin a udelala ho na 70 procent, coz neni asi nic moc (ale ok, mam CAE), ale prave proto bych se chtela zeptat → hodne (a neprijemne) me prekvapilo, jak mi dopadl writing. Vpodstate jsem ho neudelala a pritom to byla jedina cast, o ktere jsem mela pocit, ze se mi hodne hodne povedla. Pritom samozrejme vim, jak by to melo vypadat (dodrzovat odstavce, obhajit argumenty, zahrnout do textu informace, ktere mas v zadani k dispozici atd. atd.) Vyloucila jsem i moznost, ze by to po mne neprecetli, pac jsem psala kapitalkami. Mas ohledne writingu nejaky postreh? Na co jsi si specialne daval pozor, v cem si myslis ze mohla byt treba teoreticky chyba? A asi nelze zjistit presne hodnoceni, ze? Jako proc se to nepovedlo? :?:

Ja mam zase presne opacnu skusenost. Na writing som sa takmer vobec nepripravoval. Akurat som si pozrel nejake vzory na jednotlive druhy. Po skuske som mal pocit, ze za to nebolo ani za C a nakoniec to bolo na hranicou exeptional.

Takze vazne netusim kde sa stala chyba. V marci chcem ist na cpe a to by si uz asi zasluzilo nejaku serioznu pripravu.

Ahoj, tak ja mam uplne stejny pocit jako Danuax. Writing byla cast, na kterou jsem byla docela hrda, jak se mi povedla, odstavce, vsechny informace zpracovany, pocet slov atd., a nakonec ho mam za D. Ostatni casti dopadly tak nejak podle predpokladu, mam C a jsem za to rada, jsem na matersky, ale tohle me fakt nastvalo. Skoda, ze neni mozna nejaka zpetna vazba.

Presne, mrzi me, ze se nemuzu z chyb, co jsem udelala poucit…Pomohlo by mi to, co bylo v tech ukazkovych testech -jako napr. ze by mi tam rekli, nemela dostatecnou slovni zasobu, gramaticke chyby branily porozumeni textu (to snad ne :-) ) a tak…Jeste k tem pocitum ze zkousky – jeste jsem byla uplne znicena z toho, jak jsem udelala poslech, opravdu jsem si myslela,ze to nevyslo a ono to nakonec bylo lepsi GOOD, tak to jsem teda koukala…Jinak CPE planuju tak za dva roky, prijde mi, ze se mam hoodne co ucit, ale to je asi dobre, aspon mam motivaci…

Ahoj, chystam se na zkousku CAE ale nechci chodit na zadny kurz, protoze studuji jazyky na VS. Proto bych se chtela zeptat, kde si muzu sehnat nejake materily ke zkousce, abych se mohla dovzdelavat sama…mate nekdo zkusenosti se samostudiem? a jake jsou terminy pro tuto zkousku? dekuji moc za odpovedi :)

Ahoj, terminy a info o zkousce jsou aktualne treba na www.britishcouncil.cz (vseobecne ale myslim, ze jsou prosinec, brezen a cerven). Tady lidi hodne doporucuji ucebnici Objective CAE. Jinak pokud se prihlasis treba prave pres British Council, tak oni pak pujcuji i realne testy z minulych let, podle kterych se muzes pripravovat. Plus delat si zde treba testy jako missing word apod., ktere typove jsou i v testech CAE. A je tady cela sekce Certifikaty, kde je dost info… :idea:

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.