Help for English

Lahké serialy

 

Zdravím vás, aké sú podľa vás ľahké seriály na pozeranie ? Ja si myslim že napr. Dexter sa dal dobre pozerať potom ma napadá seriál Suits. Chcem vedieť čo sú pre vás ľahšie seriály. Btw bavíme sa o pozeraní bez tituliek…

Asi jak pro koho. Ale v pohodě jsou určitě Friends, naopak Misfits moc nedoporučuju.

Napr. The O.C. ale viac-menej s titulkami.

Lehké: Friends (jak výše) nebo I.T. Crowd jsou ok.

Střední: TBBT – všichni mluví celkem srozumitelně, ale hlavně třeba Sheldon využívá hodně širokou slovní zásobu a o věcech týkajících se fyziky není třeba mluvit. Red Dwarf – až na Listra, který mluví jako typický britský nízkotřídní huhlák je to celkem v pohodě.

Hard level jsou pro mě Simsni nebo Blackadder. Druhé jmenované nese naprosto klasickou britskou angličtinu.

Mně přišel zatím nejlehčí Star Trek (DS9) – jako kdyby tam všichni mluvili “co nejstandardnější angličtinou”. Až mi to někdy připadalo skoro “ostudně srozumitelné” (= člověk na vyšší úrovni se tam toho moc nenaučí ).

jednoduché mi přijdou HIMYM, Scrubs, South Park …

náročnější pak třeba Black Books…možná je to ale tím, že nemám na BrE moc vytrénované ucho

Ještě jsem zapomněl – výborný seriál pro úroveň A0-A1: Peppa Pig. Můžete sledovat případně i s dětma, resp. děti s Vámi 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 11 lety

Ještě jsem zapomněl – výborný seriál pro úroveň A0-A1: Peppa Pig. Můžete sledovat případně i s dětma, resp. děti s Vámi 

We're just watching it and it's so cool…

Co se tyce Suits, nemyslim si, ze je to uplne lehky serial, alespon pro toho, kdo nema nastudovane vyrazy pravni anglictiny. 

Sherlock se treba docela da.

Sherlock se treba docela da.

Sherlocka mám sice dost ráda, ale ten opravdu není pro začátečníky/mírně pokročilé, protože jakmile se Sherlock rozjede v popisu, tak to je kulomet. 

V tom s vámi naprosto souhlasím, pro začátečníky to asi uplně nebude, ale je to moje srdcovka. Miluju Benedictův přízvuk. 

Tak pro začátečníky těžko říct, ale myslím si, že takové Community by tak uplně nemusel být problém, jenže to se nedá moc určit, ve všech seriálech lze jedné postavě rozumět bez problémů, u další už to ale může být docela oříšek. 

Pokud chcete neco s Britskou anglictinou, tak bych doporucil IT Crowd, to prave sleduji a je to opravdu hodne srozumitelny. V Americky anglictine jsem pred nekolika mesici na doporuceni sledoval Dextera a nekterym postavam bylo taky dobre rozumet, ale celkove jsem moc nerozumel a hodne frazi jsem musel hledat. 

Já doporučuji TBBT a HIMYM, u obou je hercům dobře rozumět, mě osobně vyhovuje TBBT ještě víc, pro mě je tam dost věcí k naučení, jediný problém jsou Sheldonovi proslovy 

Aaa tak sem ťuknem i ja Určite odporúčam Community. Je to nový seriál, neopozeraný a faaaakt dobrý, takže sa i zabavíte Americká angličtina (okrem jednej postavy) a fakt krásne a zrozumiteľne rozprávajú. 

Este by som odporucil Family Guy co je super zabavny serial. Nemyslim si ze TBBT je jednoduchy… to je moj nazor. Celkovo sa mi zdaju britske serialy zlozitejsie ako americke… ale paci sa mi ich prizvuk.. aj preto som ich uz videl dost. Dost tazke sa mi zdaju aj niektore americke filmy.. nebudem menovat a to som si vravel ze americka je lahsia… tak ma to zarazilo Vcera som pozeral tento film z Londynskeho prostredia… tam musite byt vysoky level aby ste si to vychutnali. http://www.youtube.com/watch?…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.