Help for English

Je špatné, když mi v angličtině stačí málo?

 

Chtěla jsem se zeptat, jestli si myslíte, že je špatné, když mi v angličtině stačí málo? Hodně mě bavi čist knihy v originále, sledovat seriály, filmy a postupně si tak rozšiřovat slovní zásobu. Gramatiku mám tak na úrovni knihy English Grammar in Use. Občas si mluvím pro sebe a když je šance s někým mluvit tak prohodim par slov. Ale to mi stačí. Baví mě vyše uvedené věci ale nemám další potřebu certifikátu, studia na vš či se aj živit a tak se dál nevzdelavam pomocí ucebnic. Pouze to co jsem napsala. Pořád jsem na tom velmi dobře oproti ostatním, kteří nedělají vůbec nic. Myslíte, že je to špatné?

Vůbec to není špatně! Navíc to, co jste popsala, rozhodně není málo. Naopak – je velmi dobře, že sledujete filmy a čtete knihy v originále a rozvíjíte svou AJ pokud možno po všech stránkách. Také bych toho chtěl jednou docílit, jenže – mám málo času (já vím, obvyklá výmluva) a hlavně se do toho tak nějak nedokážu “donutit”. Holt, každý se angličtině věnujeme jiným způsobem – já zase třeba tvořím materiály o gramatice (pochopitelně v češtině), přispívám na Help Forum, komunikuji s rodilým mluvčím prostřednictvím SMS a e-mailu. Takže vidíte, že ve Vašem případě je toho o dost víc než v tom mém. 

Takže se nepodceňujte – rozhodně pro svou AJ málo neděláte.

Proč by člověk, který má jiné zájmy než angličtina, měl být „špatným člověkem“?
Základní znalost angličtiny považuji za samozřejmou a měla by ji zajistit školní docházka.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Therabit vložený před 11 lety

Proč by člověk, který má jiné zájmy než angličtina, měl být „špatným člověkem“?
Základní znalost angličtiny považuji za samozřejmou a měla by ji zajistit školní docházka.

Angličtina je mým koníčkem, ale spíš ji rozvíjím jen ve věcech co jsem napsala. Špatné to asi není, jen jsem asi chtěla znát názor ostatních.

Každý má přece své priority. A také pohnutky k tomu, aby se učil, dělal zkoušky, posouval se… Nemáte vůbec důvod se strachovat či si připadat divně. 

“Málo” je velmi relativní pojem. To co umíte umím také a málo to rozhodně není. Navíc vzdělávat se člověk nemusí jen pomocí učebnic, já jsem toho důkazem, neb mě hodně naučil život sám… včetně angličtiny So keep going and good luck 

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.