Ahoj, chtěl bych se prosím vás zeptat na jednu větu z časopisu. Cituji: „There will never be something that I put before my fans,“ says… Nemělo by tam být spíš anything než something?
Ahoj, chtěl bych se prosím vás zeptat na jednu větu z časopisu. Cituji: „There will never be something that I put before my fans,“ says… Nemělo by tam být spíš anything než something?
ano, mělo.
Děkuju za odpověď a vidíte, je to z prestižního amerického časopisu Vanity Fair. Ale je to výrok jedné americké zpěvačky, tak je možné, aby to tak rodilý Američan řekl? Nebo by se to dalo považovat jakoby za nespisový jazyk nebo za slang?
Nevím, jak moc velká chyba to je, takový cit pro angličtinu nemám.
Pokud je to výrok nějaké zpěvačky, tak to je hovorová angličtina a tam to možné je. Ve spisovné angličtině by to bylo špatně…
THERE WILL NEVER BE SOMETHING – nikdy nebude něco, co…
THERE WILL NEVER BE ANYTHING – nikdy nebude nic, co…
Díky za odpovědi a mohl bych se ještě prosím vás zeptat, co znamená: „I used to do lines on a Bible in my room.“?
A ještě by mě zajímalo, proč před „Bible“ je neurčitý člen, já bych tam dal určitý, protože je jen jedna Bible (něco jako když je „the sun“)a nebo bych tam nedal žádnej, jako že je to název.
A BIBLE je bráno prostě jako obecné podstatné jméno. THE BIBLE je název knihy, A BIBLE je už potom jednotlivé vydání, svazek té knihy. Nábožensky založení lidé mají doma Biblí hned několik, každá je totiž přeložená jinak a tak mají rádi více překladů a pak mají ještě několik Biblí na rozdávání přátelům apod. Pak je prostě A BIBLE, TWO BIBLES apod.
Děkuji za vysvětlení a jak by se přeložilo: „I used to do lines on a Bible in my room.“? Vůbec nemůžu přijít na to, co by to mohlo znamenat.
já bych to přeložil podtrhával jsem si v bibli v mém pokoji. ale nejsem nijak zdatný angličtinář
já bych spíš řek, že si dávala lajny koksu z Bible…to je asi symbolika toho, jak byla skažená…
to bozkurt: to by opravdu sedělo, vy víte o koho se jedná?
ne, nevim, ale psal jste „Ale je to výrok jedné americké zpěvačky“, protoze dneska jsou vsechny pop zpevacky potetovany rebelky bez priciny, tak mi to nejak docvaklo.. O koho se jedna?
O Lady Gaga.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.