Help for English

Doporučené filmy, seriály pro zdokonalení anglického jazyka

 

Hezký den,

letos maturuji z anglického jazyka a hledám způsob, jak se naučit, zdokonalit a osvojit nové fráze a slovíčka na ústní zkoušku a slohovou práci. Napadly mě filmy, hry a seriály. Můžete mě prosím nějaké kvalitní doporučit? Děkuji.

Paolini

Dovolím si z vlastní zkušenosti doporučit ještě výukovou aplikaci EnglishMe! Používám ji teprv měsíc a je znát, že je to velmi efektivní učební prostředek! 

Z seriálů mám rád třeba Star Trek, HIMYM, Red Dwarf, Yes minister + z britských komiků Monty Python, Fry and Laurie…

Každý Vám doporučí, co se líbí jemu a pak si vyberete. 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Paolini vložený před 11 lety

Hezký den,

letos maturuji z anglického jazyka a hledám způsob, jak se naučit, zdokonalit a osvojit nové fráze a slovíčka na ústní zkoušku a slohovou práci. Napadly mě filmy, hry a seriály. Můžete mě prosím nějaké kvalitní doporučit? Děkuji.

Paolini

Důležitá je i úroveň – některým seriálům je rozumět lépe, jiným hůř. Maturita je B2 ? Mě se osvědčil Merlin a některé díly Star Treku (DS9, TNG). Co se týká porozumění, tak jsem někde mezi B1 a B2.

Já myslím, že dobrý seriál jsou Přátelé, vesměs se to tak nějak opakuje, člověk si zvykne na to jejich vyjadřování atd. a hlavně, snad každý někdy viděl Přátele v češtině, takže ví o co jde … a další pozitivum, trvá to jen těch 20min, takže se to dá pustit u večeře apod. (to samé HIMYM, ale tam je ten jazyk dle mého trochu těžší). Pak z těch kratších jsou taky dobré animáky, Family guy nebo American Dad, samozřejmě Simpsonovi (ale tam bude asi většinou problém zvyknout si na originální znění, páč jsme všichni navyklí na český dabing). Já svého času koukala i na Gumídky Co se týče dalších a delších seriálů, tak to si každý musí zvolit, co má rád, já např. Bones, CSI, Criminal Minds nebo Supernatural, Haven protože mám ráda kriminálky a scifi, ale jsou tam samozřejmě výrazy, kterým se těžko rozumí (hlavně teda odborné věci v Bones), ale prostě když víte, že vás detektivka chytne, tak je dobrý to sledovat, protože těm obyčejným (neodborným) věcem porozumíte a zbytek není tak důležitej (někdy tomu není rozumět ani v Čj ) Naopak, kdo má rád love story, tak si najde něco, co se toho týká, asi třeba Gossip girl nebo Grey's anatomy, nevim přesně, co teď “letí” 

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.