Help for English

Otazka 2x minuly cas ? alebo obidva present

Hello people, can anyone tell me which of these two sentences is correct?

1. How should I tell a girl you love her and don't sound weird?
  2. How should I tell a girl you love her and not sound weird? → this one sounds better to me but I have no idea why and why did we drop do and just say NOT SOUND instead of DON'T SOUND?

While I was writting this post I noticed one thing so I want to ask you one more thing.

Should it be:

a. Why did we drop do and just say NOT SOUND instead of DON'T SOUND? – both verbs in present?

or

b. Why did we drop do and just said NOT SOUND instead of DON'T SOUND? – or first in present and second past again?

Thanks for explanation!

Sám bych taky volil tu druhou možnost, ale nedokážu to gramaticky zdůvodnit.

Já to vidím takto:
Should se pojí s oběma slovesy, tedy obě musí být ve stejném tvaru, bare infinitive (“Jak mám říct a neznít přitom…”).

How SHOULD I
+ tell
+ (not) sound

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 11 lety

Já to vidím takto:
Should se pojí s oběma slovesy, tedy obě musí být ve stejném tvaru, bare infinitive (“Jak mám říct a neznít přitom…”).

How SHOULD I
+ tell
+ (not) sound

A co se týče
How should I tell a girl you love her and don't sound weird?
How should I tell a girl you love her and not sound weird?
Jsou správně obě v tom ohledu, že v prvním případě se DONT SOUND WEIRD váže k YOU a v druhém případě NOT SOUND WEIRD se váže k SHOULD I?

Jen vstoupím s technickou, shodneme se na tom, že chcete vyjádřit Jak mám (já) říct, že (ty) miluješ…? A myslím, že Franta mínil, že jediná správná varianta je NOT SOUND, ne DON'T SOUND – po modálu bare infinitiv.

Aha, já myslel celou dobu, že překlad je “Jak říct holce, že ji miluješ…” ale v takovym tom významu “Jak má člověk říct, že někoho miluje…”

Proto jsem vznesla technickou, protože by to mohlo plést. Proto navrhuji sjednotit podmět, ať už I nebo you.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.