Help for English

verb + to + ing

Dobrý den, nevíte někdo, jestli je někde nějaký seznam sloves, které se pojí s předložkou TO (je po nich gerundium). Například look forward to, object to,… vím, že je tu takový kratší seznam v článku Verb patterns, ale chtěl bych se naučit všechny.

Díky moc

A to máte do školy? Nebo k čemu vám to bude, když se je nadrtíte nazpaměť? 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 11 lety

A to máte do školy? Nebo k čemu vám to bude, když se je nadrtíte nazpaměť? 

Dokončil jsem (asi po měsíci) článek Verb Patterns, tak bych chtěl mít kompletní i tohle. Učím se to pozvolna a snažím si to zautomatizovat, nedrtím… 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Microchip vložený před 11 lety

Dokončil jsem (asi po měsíci) článek Verb Patterns, tak bych chtěl mít kompletní i tohle. Učím se to pozvolna a snažím si to zautomatizovat, nedrtím… 

Já myslím, že článek verb patterns je “výživný” docela dost. Nemyslím si, že je šťastné nadrtit se vše. Hlava to stejně nepobere.

Spíš je lepší, pokud se učíte nové sloveso, hned se podívat do slovníku, jak se váže s dalším slovesem. Myslím, že tuto radu někde v článku píšu 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 11 lety

Já myslím, že článek verb patterns je “výživný” docela dost. Nemyslím si, že je šťastné nadrtit se vše. Hlava to stejně nepobere.

Spíš je lepší, pokud se učíte nové sloveso, hned se podívat do slovníku, jak se váže s dalším slovesem. Myslím, že tuto radu někde v článku píšu 

Ok, děkuji. Btw, neměl byste pro mě nějaké doporučení na kvalitní online slovník, který zahrnuje i verbs patterns? Mnoho slovníků to totiž úplně vypouští…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Microchip vložený před 11 lety

Ok, děkuji. Btw, neměl byste pro mě nějaké doporučení na kvalitní online slovník, který zahrnuje i verbs patterns? Mnoho slovníků to totiž úplně vypouští…

Já online slovníky nepoužívám. Přece jen je lepší investovat do slovníku v počítači, ale podívejte se na tento článek, kde jsou odkazy na nejlepší online výkladové slovníky. Slovesné vzorce by tam měly být. Překladové slovníky to myslím opravdu moc neřeší.

Pokud budete přece jen chtít investovat do klasického papírového výkladového slovníku s CD do počítače, podívejte se u nás na sekci recenze. Můj favorit je tento 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 11 lety

Já online slovníky nepoužívám. Přece jen je lepší investovat do slovníku v počítači, ale podívejte se na tento článek, kde jsou odkazy na nejlepší online výkladové slovníky. Slovesné vzorce by tam měly být. Překladové slovníky to myslím opravdu moc neřeší.

Pokud budete přece jen chtít investovat do klasického papírového výkladového slovníku s CD do počítače, podívejte se u nás na sekci recenze. Můj favorit je tento 

Super, děkuji moc!

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.