Help for English

Úspěšnost testů

Dobrý den, nešlo by prosím u testů zobrazovat ještě před rozkliknutím úspěšnost ostatních uživatelů? Občas se mi stává, že to dělení na úrovně pro mne nemá velkou vypovídací hodnotu (u testů na nižší úrovni mám nižší úspěšnost než u vyšší). Myslím, že ta úspěšnost docela vypovídá o obtížnosti daného testu a dle mého názoru by se podle toho dalo lépe orientovat. Jaký je váš názor?

Já nechci být hnidopich, ale může se stát, že člověk ovládá něco pro pokročilejší úroveň více než to základní. Já s tím měl např. sám chvíli problém, může to nastat zvláště když člověk studuje samostatně.

Úspěšnost ostatních nepovažuju za směrodatné > jak říká maminka: “Mě ale nezajímá, že ostatní měli taky pětku!” 

Názor je tedy pro mě za mě..

Já tady jednoznačně musím souhlasit s Jakubem. Nesčetněkrát se mi stalo, že pokročilý student měl občas šokující nedostatky ve věcech, které jsou naprosto základní.

A na HFE vždy platilo, že i pokročilí studenti by si měli udělat testy pro začátečníky (taky to myslím často dělají), protože se díky nim dozví občas nečekané souvislosti…

V tom taky souhlasím. Mnohdy je pro mne příjemnější dělat testy na úrovni upper-intermediate nebo advanced než na úrovni starter. 

Tahle diskuze mi připomíná „jeden o voze, druhý o koze“. Požadavek (prosba) je jasný: zobrazit průměrnou úspěšnost na začátku testu. Nechápu, proč to někomu vadí.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Therabit vložený před 11 lety

Tahle diskuze mi připomíná „jeden o voze, druhý o koze“. Požadavek (prosba) je jasný: zobrazit průměrnou úspěšnost na začátku testu. Nechápu, proč to někomu vadí.

Protože ten požadavek chce něco, co by nesplnilo očekávaný účel, jak vidno z diskuse. Možná by to bylo naopak kontraproduktivní. 

Osobně si myslím, že úspěšnost nevypovídá zase tolik o obtížnosti testu. Test pro ELEMENTARY si dělají většinou jiní studenti, než test PRE-INTERMEDIATE… někdy ti s nižší úrovní zkouší ten těžší, a někdy si ti s vyšší úrovní jen tak procvičují nižší úrovně. Samozřejmě, že kdyby všichni dělali všechny testy, pak by takové porovnání mělo smysl.

Druhá věc je, že když vidím, že třeba úspěšnost byla taková či taková, ovlivní to můj výběr odpovědí. Např. uvidím-li, že úspěšnost je mizivá, pokusím se nevolit odpovědi, které mi přijdou jasné… budu tedy čekat chytáky apod. Naopak pokud někde bude 100 procentní úspěšnost (teoreticky), nebudu nad otázkami tolik přemýšlet a budu klikat tu ‘jasnou’ odpověď.

Ale jinak samozřejmě můžeme přidání podobné věci zvážit.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 11 lety

Protože ten požadavek chce něco, co by nesplnilo očekávaný účel, jak vidno z diskuse. Možná by to bylo naopak kontraproduktivní. 

Proč by to mělo být kontraproduktivní, uvědomte si, že ne všichni jsou tak zažraní do angličtiny jak Vy. ST má aktuálně 4999 otázek, řekněme tedy, že na HFE je 500testů, budu li dělat jeden týdně tak mi bude trvat 10 let (rok má 50 týdnů), než to projdu, když tři týdně tak 3,5 roku.
Takže proč si přednostně nevybírat ty testy, co s nimi jiní měli problém.

Proč by to mělo být kontraproduktivní, uvědomte si, že ne všichni jsou tak zažraní do angličtiny jak Vy. ST má aktuálně 4999 otázek, řekněme tedy, že na HFE je 500testů, budu li dělat jeden týdně tak mi bude trvat 10 let (rok má 50 týdnů), než to projdu, když tři týdně tak 3,5 roku.

Úplně nerozumím, proč mluvíte o mně – já jsem jenom vysvětloval tu předchozí diskusi. 

Souhlasím s Krysarrem: úspěšnost ostatních uživatelů o daném testu nic nevypovídá, nelze z ní usuzovat, jak je test náročný, protože nevíte, kdo si ho zkoušel.

Po vyhodnocení testu se úspěšnost ostatních uživatelů zobrazí, jen pro zajímavost, než abychom na jejím základě mohli činit jakákoliv rozhodnutí.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Petr Hudík vložený před 11 lety

Souhlasím s Krysarrem: úspěšnost ostatních uživatelů o daném testu nic nevypovídá, nelze z ní usuzovat, jak je test náročný, protože nevíte, kdo si ho zkoušel.

Po vyhodnocení testu se úspěšnost ostatních uživatelů zobrazí, jen pro zajímavost, než abychom na jejím základě mohli činit jakákoliv rozhodnutí.

Při vší úctě si myslím, že ve většině případů o něčem vypovídá. Nevidím logické vysvětlení pro to, aby jeden test na úrovni např. Intermediate dělala většina začátečníků a jiný by dělala většina velmi pokročilých. Stát se to sice může, ale…Pokud by ten test dělalo dejme tomu 70% lidí na příslušné úrovni, tak už by to o něčem mohlo svědčit. A to mi přijde jako docela reálný scénář. Alespoň pokud já si udělám test a dopadnu mizerně, tak se mi ještě nestalo, aby úspěšnost ostatních byla neúměrně vysoká. To platí i vice versa.

Druhá věc ale je, že se s mým názorem nechci vnucovat a pokud se všichni hlavní autoři stránek shodnou na tom, že jsou proti, tak to nemá cenu dál rozebírat.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od WeeBoy vložený před 11 lety

Při vší úctě si myslím, že ve většině případů o něčem vypovídá. Nevidím logické vysvětlení pro to, aby jeden test na úrovni např. Intermediate dělala většina začátečníků a jiný by dělala většina velmi pokročilých. Stát se to sice může, ale…Pokud by ten test dělalo dejme tomu 70% lidí na příslušné úrovni, tak už by to o něčem mohlo svědčit. A to mi přijde jako docela reálný scénář. Alespoň pokud já si udělám test a dopadnu mizerně, tak se mi ještě nestalo, aby úspěšnost ostatních byla neúměrně vysoká. To platí i vice versa.

Druhá věc ale je, že se s mým názorem nechci vnucovat a pokud se všichni hlavní autoři stránek shodnou na tom, že jsou proti, tak to nemá cenu dál rozebírat.

Děkuji za odpověď. Naopak, rád se nechám přesvědčit o opaku.

Problém je, že prostě nevíme, zda test dělalo 70% lidí na této úrovni. Jak psal Roman na začátku, i pokročilý studenti se zde dělají jednoduché testy a to tu statistiku deformuje a naopak.

Vyzkoušel jsem porovnat průměrnou úspěšnost testů ostatních uživatelů s úspěšností několika (náhodně vybraných) uživatelů a ty úspěšnosti vůbec neodpovídají, není tam žádný vztah, který by značil, že obtížné testy zvládali (vybraní uživatelé) hůře nebo naopak. Samozřejmě: “Nemohu věřit statistice, kterou si sám nesfalšuji”… je třeba myslet, že stále mluvíme o statistice, která nám poskytuje velice přesná čísla z velice nepřesného zadání.

Musím říct, že mi vadí i samotná myšlenka, možnost rozhodnout se, zda test vyhodnotím by se neměla odvíjet od úspěšnosti jiných uživatelů (i kdyby odpovídala náročnosti testu). Protože test mi může něco dát i pokud bude jednodušší, či složitější. Rozhodující je, zda je pro mě přínosná probíraná látka.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.