Help for English

"IF" + Budoucí

Dobrý den, měla bych prosím dotaz. Mám předplaceno English Me a včera mne tam překvapila tato věta: I don't know if I will finish the homework in time.

Můj lektor AJ mi tvrdil na hodinách, že po “If” nelze dát budoucí čas “will”. Je zde nějaká výjimka?

Děkuji Lída

Dobrý den,

doporučuji přečíst tyto články.

Will a would v podmínkových větách

Polovičatá pravidla

Odkaz na příspěvek Příspěvek od pacholek vložený před 11 lety

Dobrý den,

doporučuji přečíst tyto články.

Will a would v podmínkových větách

Polovičatá pravidla

Děkuji za odpověď. Na to, že byl lektor native speaker, tak se mu asi nechtělo vysvětlovat to hlouběji, tak řekl, že nelze. Díky za odkazy!

Ono dost záleží na úrovni žáků. U nižších úrovní není dobré vrtat se v gramatice do hloubky a vysvětlovat nějaký jev se všemi výjimkami.

Na druhou stranu, je dobré říci, po “If” většinou nelze dát budoucí čas “will”. To, kdy to jde si vysvětlíme jindy. nebo něco podobného, protože student na to jednou stejně narazí a pak to bude učiteli vyčítat…

to orim: jj, naprostá pravda. Přesně takhle vysvětluju gramatiku i já, tam kde vím o různých “vyjímkách” a ještě to není vhodné vysvětlovat děckám. Proto také angl. gramatika má skoro vždycky v úvodu : we usually use …:-) A vrtat se do hloubky u mladších také není dobré, protože (jak na potvoru) si to obvykle nejvíc pamatují, pak s tím “operují” ve škole a učitelka je schopná říct, že to není pravda, protože to třeba ani neví. (Už se mi to stalo)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.