Help for English

Jak začít?

 

Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat na radu. Angličtině jsem se nikdy soustavněji moc nevěnoval vyjma ZŠ a SŠ, kde byla spíše u mě ovšem až na druhé koleji. Nicméně vcelku dobře rozumím, a co se týče základních věcí, tak se i domluvím. Při neočekávaném dotazu ovšem nejsem schopen moc reagovat. Věty mi naskočí až později po dané situaci.Též pro mě nedělá problém čtení, i když ne vždy znám každé slovíčko. Kontextu ovšem rozumím vcelku dobře. Problém je, že cítím, že toto zdaleka nestačí. Chtěl bych s tím něc dělat, ale nevím, kde začít. Na co se zaměřit, které učebnice vybrat. Jednoduše řečeno, vím od všeho něco, ale dohromady nic moc. Snažil jsem se začít od “píky”, vybral učebnice pro začátečníky, ale nebylo to ono. Základy tam (v mé hlavě) jsou. I když místama ne zrovna dokonalé. Co byste mi prosím tedy radili? Díky.

Přesouvám do Ostatní.

Záleží na tom, jaká je vaše situace – myslím, že nejrozumnější by byl asi buď nějaký konverzační kurz nebo třeba rodilý mluvčí či dobrý učitel, který by vás na začátku “usměrnil”, abyste se už nezadrhával, když na vás někdo “vybafne” – aby to pro vás bylo přirozené – a abyste si dokázal tak nějak zkompletovat, co potřebujete procvičit. Možná by vám mohl pomoci tento článek: Jak na to: SPEAKING. Popřípadě si můžete udělat nějaké testy zde na stránkách a přijít na to, co vám třeba dělá potíže (z gramatiky).

Vaši situaci bych shrnul takto: celkem dobrá pasivní znalost, špatná aktivní. Zajímavé je, že toto se to tady opakuje často. Budete li poslouchat a číst, tak se snadněji rozmluvíte, až bude příležitost, v bodech:
1) Přihlásit se do kurzu, zkuste vybírat již nyní a preferujte ten, kde se hodně mluví

2) Poslouchat anglické MP3, pokud jste se výše zhodnotil dobře, tak byste neměl mít problém s tímto: http://www.listen-to-english.com/index.php?… Vezměte to od nejstarších, mají trochu horší kvalitu, ale přeci jen jsou jednoduší.
Případně toto: http://learnenglish.britishcouncil.org/…ary-podcasts (abyste našel přepis a „suportpack“ v pdf musíte trochu hledat, ale jsou tam)

3) simulovat aktivní komunikaci: tady http://www.breakingnewsenglish.com/all.html najdete jak MP3, tak přepis a cvičení v pdf. Dělejte ta cvičení, kde tvoříte věty, vyplňováním testů mluvení nezlepšíte
kontroverzní návod je v tomto vláknu: http://www.helpforenglish.cz/…yukove-plany

4) dejte zde vlevo nahoře do vyhledávače „zjednodušená čet­ba“

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.