Help for English

Stručné dějiny angl. literatury

Chystám se na přijímačky a potřebovala bych nějakou knihu, kde jsou stručně vypsané dějiny britské a americké literatury (spíše heslovitě). Zhruba tak kolem 100 stran a v angličtině. Znáte nějakou příručku, sešitek? Já zatím narazila vždy jen na několikasetstrán­kové knihy, ačkoliv mají i přímo v názvu “stručné” 

Zrovna mám doma z knihovny British and American HISTORY. Je to sice starší, ale doufám, že mi pomůže. Na konci je i seznam “British rulers” a “Presidents of the USA”. Je bez obrázků a působí dojmem, že je toho hrozně moc (mezi jednotlivými odstavci je jen předsazení prvního řádku = bez prázdného řádku), ale jinak to vypadá na to, co jsem i já hledala (základní info v malém formátu). A píší, že to slouží i na přípravu ke státní jazykové zkoušce. Snad jsem trochu pomohla 

Jinak je v angličtině a má asi 116 stran.

Díky. A jsou tam tedy popsané i dějiny literatury? a na kolika stranách případně? 

Bohužel jde jen o dějiny. Na literaturu jsem našla Literatura anglicky mluvících zemí, (má 144 stran) tam je uvedeno mnoho autorů z různých zemí (v časové ose), ale rozebraných jich je např. z části England jen 16 (cca) a ten, kterého potřebuji tam není. Jsou tam hlavně ti nejznámější, ale určitě se mi taky bude hodit. Tak zkus mrknout tam.

A pak je obsáhlejší kniha Stručné dějiny anglické literatury (je i na uložtu) od Barnarda, ta má už 250 stran a je obsáhlejší. Trošičku tu zmiňují i historii (ale jen lehounce – jak například ovlivnila lit. apod.), ale pokud ti jde o konkrétní autory, tak podle rejstříku to jde celkem v pohodě A na literaturu jsou prý dobré i publikace od spol. INFOA (Americká literatura, apod.), ale ty nemůžu zrovna nikde sehnat 

Díky moc, kouknu na to. Pak to jen do té hlavy nějak nastrkat A třeba nějaké webovky osvědčené neznáš? 

No,na history.com je občas něco dobrého. Třeba teď tam měli o Patrikovi a bylo to zajímavý. Jinak tam mají o Shakespearovi dlouhý článek. A teď jsem si vzpomněla, že tam vlastně mají i články o" historii":http://www.history.com/topics A jinak ani nevím. Web mi ani tak moc nepomáhá, spíš ty knížky.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.