Ahoj, za jak dlouho a při jak intezivním studiu je možné dostat se z a2 na c1? díky
Ahoj, za jak dlouho a při jak intezivním studiu je možné dostat se z a2 na c1? díky
Žádná správná odpověď neexistuje. Záleží pouze na vás, jak dlouho vám to bude trvat.
Záleží na Vás, Vaší paměti, prostředí, přístupu, motivaci a dalších tisíce věcí. Někdo potřebuje se stejným úsilím času víc a někdo méně, někdo si pamatuje slovíčka z knížek, někdo podle obrázků… Na tohle opravdu není odpověď.
Vezměme obecně známou učebnici New English File, na zadní obálce
udávají úroveň takto:
Elementary = A1+A2
Pre Intermediate = A2/B1
Intermediate = B1
Upper Intermediate = B2
Advanced = C1
Takže před sebou máte minimálně tři učebnice, zda zvládnete jednu za rok
nebo jinak je na Vás.
Malcom Gladwell v knize Outliers uvádí pravidlo 10 000 hodin, což je údajně doba, za kterou se člověk stane mistrem v téměř jakékoli činnosti.
Pokud tedy strávíte 4 hodiny denně učením, za necelých 7 let byste se mohl dostat tam, kam potřebujete.
Čísla nečísla, stejně to záleží na vás, kolik času investujete do angličtiny, co všechno pro to uděláte a jak rychle se na požadovanou úroveň dostanete.
Diky vsem.. jak dlouho to trvalo Vam?
Mě trvalo šest roků než jsem se dostala z 0 na B1.
Z B1 na C1 asi 4–5 let. Předchozích šest let AJ na základce nepovažuji za intenzivní studium a věřím, že by se dalo zvládnout rychleji. Stejně tak postup na C1, ale prokrastinace je někdy všudypřítomná
Mně zabrala cesta z B1 na C1 asi 8 let zcela neintenzivního přístupu.
Já jsem měla B1 u maturity asi. To je 95. Letos CAE. Nutno odečíst 3×mateřskou a nekonečnou péči o rodinu.
Já jsem měla B1 u maturity asi. To je 95. Letos CAE. Nutno odečíst 3×mateřskou a nekonečnou péči o rodinu.
No jo, jenže ty jsi na C1 už dávno, jen sis to letos potvrdila.
Ja som sa z úplnej nuly dostal na úroveň niekde medzi C1 a C2 za rok. Možno sa môže niekomu zdať, že je to nemožné, ale veľmi záleží na človeku, na pamäti a hlavne na prístupe k učeniu. Ja sa angličtinu učím veľmi intenzívne, každý deň niekoľko hodín, prešiel som doslova hromadu učebníc, dokonca aj od Peprníka (Angličtina pro jazykové školy 1. až 4. diel a teraz si chcem ešte prebehnúť počas prázdnin Angličtina pro pokročilé 1. a 2. diel, niekto by sa mohol čudovať, ale mne sa celkom takéto podanie páčilo), ale nie je to len učebniciach, samozrejme počúvam BBC radio 4, mne tá britská angličtina veľmi lahodí takisto sledujem seriály, filmy a hlavne veľa čítam (momentálne Sherlock Holmes : the complete novels and stories volume 2). Tak toľko asi k tomu, čo všetko sa dá za rok zvládnuť.
Ja som sa z úplnej nuly dostal na úroveň niekde medzi C1 a C2 za rok. Možno sa môže niekomu zdať, že je to nemožné, ale veľmi záleží na človeku, na pamäti a hlavne na prístupe k učeniu. Ja sa angličtinu učím veľmi intenzívne, každý deň niekoľko hodín, prešiel som doslova hromadu učebníc, dokonca aj od Peprníka (Angličtina pro jazykové školy 1. až 4. diel a teraz si chcem ešte prebehnúť počas prázdnin Angličtina pro pokročilé 1. a 2. diel, niekto by sa mohol čudovať, ale mne sa celkom takéto podanie páčilo), ale nie je to len učebniciach, samozrejme počúvam BBC radio 4, mne tá britská angličtina veľmi lahodí takisto sledujem seriály, filmy a hlavne veľa čítam (momentálne Sherlock Holmes : the complete novels and stories volume 2). Tak toľko asi k tomu, čo všetko sa dá za rok zvládnuť.
I v ústním a písemném projevu jste se za rok dostal na úroveň mezi C1 a C2?
I v ústním a písemném projevu jste se za rok dostal na úroveň mezi C1 a C2?
Podľa mojej učiteľky a jedného Brita, s ktorým som v kontakte aj osobne áno.
Pokud je na této úrovni i vaše slovní zásoba, pak jste pro mě génius a nezbývá, než tiše závidět.
Vlákno je zamčené. Nelze do něj přispívat.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.