Romane, hlavu vzhůru, udělal jsi skvělý testík. To, že tam někdo slyší to nebo ono, není tvoje chyba. Je to skvělý test a prosím o pokračování!
Komentáře k článku: Quiz: Napište, co slyšíte (1)
Romane, hlavu vzhůru, udělal jsi skvělý testík. To, že tam někdo slyší to nebo ono, není tvoje chyba. Je to skvělý test a prosím o pokračování!
Pokud Vám to udělá radost, Romane, tak třeba já rozuměl všem nahrávkám správně, takže v nich by žádný problém být neměl.
Výborný nápad s tímto testem, Romane! Provedení také příjemné.
Test je fajn, tenhle typ testů mám moc ráda, protože stále zjišťuji, že chybuji i v některých úplně základních slovech…na výslovnost se u nás ve škole tenkrát bohužel kašlalo Tentokrát jsem měla 100 procent, v těch minulých to bylo horší, ale jen díky těmto testům jsem se dokopala k tomu, že jsem si našla rodilého mluvčího, se kterým právě piluji výslovnost…Romane, moc děkuji a prosím, tvořte i nadále takovéto testy…mě osobně moc pomáhají.
Skvelé cvičenie na predstavivosť. Nad 10-kou som sedela a veľmi silno rozmýšľala, dopekla, čo to môže byť. Po vyhodnotení som sa chytala za hlavu.
Skvělý testík, Romane, díky za něj! Těším se na další
Nakonec se zdá, že to nebyla taková katastrofa. Jsme rádi, že se test líbí a pokračování tedy naplánujeme.
No, taky jsem napsal that místo vet, protože tedy to v je tam hodně znělé. Jinak tam ovšem máte chybu, kvůli které mi to neuznalo jednu správnou odpověď. A sice by to kromě písmena k zkráceně mělo uznávat i plnou anglickou podobu, tedy kay.
Jinak tedy jen tak dál, tenhle typ testu je hodně užitečný, tak tu snad časem budou víc než dva.
No, taky jsem napsal that místo vet, protože tedy to v je tam hodně znělé. Jinak tam ovšem máte chybu, kvůli které mi to neuznalo jednu správnou odpověď. A sice by to kromě písmena k zkráceně mělo uznávat i plnou anglickou podobu, tedy kay.
Jinak tedy jen tak dál, tenhle typ testu je hodně užitečný, tak tu snad časem budou víc než dva.
THAT a VET – počáteční písmeno se neliší ve znělosti, jak / / tak / / jsou znělé hlásky. Liší se způsobem výslovnosti… ale samozřejmě, že když u toho není kontext a člověka nevidíme, může to částečně splývat. Důležité ale je i to, že se zde zásadně liší samohláska – / / a / / zní jinak.
KAY jako písmeno ‘k’ je spíše prostě způsob, jakým někdo chce napsat, jak se K vyslovuje. Najdete ho možná ve slovnících pro rodilé mluvčí, ale např. ve studijních slovnících (které odrážejí současný psaný i mluvený jazyk) Oxford, Cambridge, Longman, Macmillan ani Merriam Webster ho nenajdete.
Není to tedy určitě chyba. Když člověk slyší / /, měl by napsat k.
Stejně tak pokud slyšíte / /, napište h, nikoliv aitch, i když to je způsob, jakým to lze přepsat.
THAT a VET – počáteční písmeno se neliší ve znělosti, jak / / tak / / jsou znělé hlásky. Liší se způsobem výslovnosti… ale samozřejmě, že když u toho není kontext a člověka nevidíme, může to částečně splývat. Důležité ale je i to, že se zde zásadně liší samohláska – / / a / / zní jinak.
KAY jako písmeno ‘k’ je spíše prostě způsob, jakým někdo chce napsat, jak se K vyslovuje. Najdete ho možná ve slovnících pro rodilé mluvčí, ale např. ve studijních slovnících (které odrážejí současný psaný i mluvený jazyk) Oxford, Cambridge, Longman, Macmillan ani Merriam Webster ho nenajdete.
Není to tedy určitě chyba. Když člověk slyší / /, měl by napsat k.
Stejně tak pokud slyšíte / /, napište h, nikoliv aitch, i když to je způsob, jakým to lze přepsat.
Myslím si, že to je trochu jako říct, že v češtině by se mělo psát vždycky k a nikdy ká . A přitom bude asi obojí správně. Jedno je ona hláska, druhé je její název v tom konkrétním jazyce. Takže podle mě je k i kay správně, ale budiž, ve slovnících vždycky to kay není, dobrá.
A ano, opravdu i aitch, případně ne zcela správně haitch beru jako správné, když se mluví ve větě o tom písmeni. To, že se to používá zřídka pro mě neznamená totéž co špatně.
Myslím,ze důležitý je,ze vy víte,ze jste slyšel písmeno K,i když vám to test neuznal Jinak test super,jsem už intermediate,ale tohle si procvičovat je vždycky potřeba u některých slovíček jsem dost váhala
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.