Help for English

jak začít používat angličtinu

 

Učím se anglicky od základní školy, řadu, řadu let. Spoustukrát jsem se už probírala gramatikou, při studiu na VŠ jsem dělala zkoušku B2+. V podstatě každý den poslouchám podcasty, snažím se číst anglicky. Přesto mám pocit, že moje aktivní angličtina je žalostná, což přisuzuju tomu, že angličtinu vůbec nepoužívám, ani v práci, ani jinde. Napadlo mě, jestli neexistují nějaké možnosti, jak angličtinu používat i v případě, že ji člověk neovládá na “top” úrovni. Kde je zkrátka možnost cvičit, být v kontaktu s angličtinou. Mám namysli např. nějaké projekty se zapojením dobrovolníků, překládání titulků atd. Nevíte někdo o něčem takovém? Díky, Jana

Mám pocit, že např. na Ted.com překládají videa a vytvářejí titulky především dobrovolníci, tak se zkuste podívat tam.

Jak jinak používat AJ? Zkuste si vést třeba deník, každý večer napište několik řádků o tom, co se vám ten den přihodilo, může být příjemná forma procvičení.

Také je možné sehnat si někoho na “pokec” v angličtině a pravidelně se s ním někde scházet, třebas v kavárně. Nemusí to být hned rodilý mluvčí (i když ten by byl jistě ideálním partnerem) ale třeba známý, kamarád(ka), nebo někdo, kdo hledá partnera na procvičování konverzace přes inzerát.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.