Help for English

bez titulku

 

Dobre rano. Chtela bych zkusit nejaky serial bez titulku. Zatim co jsem zkousela je tragedie. S titulky naprosto ok, ale jen ctu a bez nich skoro nic nepochytim… Poradite prosim nejaky serial se kterym by se dalo zacit? Nejradeji nejake sci-fi, nebo fantasy.

Sci-fi a fantasy seriály používají poměrně složitou angličtinu, ale zkuste třeba Hru o trůny.

Mně osobně připadal velmi jednoduchý seriál Star Trek: Deep Space Nine (a podobné asi budou i ostatní Star Trek-y). Viděl jsem ho celý prakticky bez titulků. Přijde mi, že se tam používá “obecná angličtina”, žádné speciální přízvuky, nářečí, zahuhlanosti – i ti největší aliens vyslovují čistě a zřetelně.
Samozřejmě musíte během prvních pár dílů pochytit, jak se řekne pár konkrétních technických věcí, ale to není, myslím, problém.

Já začal na IT Crowd nebo Přátelích.

Díky moc za tipy. Star trek seriály jsem už viděla mockrát česky i s titulky. Spoustu pasáží už znám zpaměti a obávám se, že bych nepoznala, jestli rozumím, nebo jen dopředu vím, co bude. 

Možná byste se mohla zkusit podívat na seriál Bewitched. Na youtube je většina dílů, zde je s01e01:
http://www.youtube.com/watch?…
Elizabeth Montgomery v roli hlavní postavy je rozumět prakticky všemu, ostatní herci také mluví srozumitelně. Titulky se sice k tomu dají najít, ale ani nejsou potřeba.

Diky za tip na Bewitched. Je skvele rozumet a i to je opravdu zabavne. No, mam na par mesicu o zabavu postarano…

Zkuste seriály, kde se řeší běžné každodenní problémy, tedy sitcomy, ve kterých můžete často odhadovat významy neznámých slovíček Friends bych také doporučil 

IT Crowd.

Ještě dodatek k seriálu Bewitched:
During the run of Bewitched on television, Dell Comics released a series of 14 comic books revolving around the series. Each of the booklets featured a cover photo with Samantha and fellow cast members.
Tři díly jsou ke zhlédnutí online zde:
http://comicreadinglibrary.blogspot.cz/…tched-8.html
Zbývající díly se dají taky dohledat.

Leiah: Kromě sledování seriálů doporučuji taky cvičit správnou výslovnost. Pokud nevíte, jak se slova správně vyslovují a jak se vážou v mluvené řeči, pravděpodobně budete mít problém rozumět. Můžu doporučit sérii knih English Pronunciation in USE (vyšla ve třech úrovní od Cambridge) – i ta první Elementary je výborná. Z vlastní zkušenosti vím, že i studenti na vyšší úrovni se z ní leccos naučí.

Kdybyste chtěla další tip na seriál, kde je hercům dobře rozumět, tak zde na foru je o něm již zmínka a mohu jej doporučit:
http://www.helpforenglish.cz/…our-language
Tento odkaz obsahuje titulky, ale na youtube jsou díly i bez titulků:
https://www.youtube.com/watch?…
Humoru není nikdy dost.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak správně použít slovo fit ve významu hodit se. Je možné říci “This kind of job does not fit me” nebo “This job fit you best”? díky, Robert

Odkaz na příspěvek Příspěvek od knopfler77 vložený před 10 lety

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak správně použít slovo fit ve významu hodit se. Je možné říci “This kind of job does not fit me” nebo “This job fit you best”? díky, Robert

Prosím založte si na nový dotaz nové vlákno. FIT přece jakkoli nesouvisí se seriály bez titulků…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.