Help for English

Jazykový kurz v Brně

 

Zdravím, máte někdo zkušenosti s nějakými jazykovými kurzy v Brně? Těch jazykových škol je tolik, že se v tom docela ztrácím. Našel jsem si sice pár favoritů, ale stejně vůbec nevím, kterou školu zvolit.

Začínám druhý rok na vysoké, ale protože má úroveň angličtiny byla na dobré úrovni, měl jsem jenom jeden semestr (který mi mimochodem stejně nic nedal) a do konce studia už žádnou angličtinu mít nemusím.

Tipuji se na úroveň Upper Intermediate, kterou ale nemám ještě úplně zvládnutou. Hledám zřejmě nějaký konverzační kurz, protože mluvení je to, co mi jde nejmíň.

Ze škol co jsem našel mě zaujaly třeba: Státní jazyková škola na Kotlářské, Pelikán, The Cambridge School of English, ILC (docela drazí), American Language School nebo Royal School.

Předem děkuji za každou radu.

Já jsem loni chodila do Brno English Centre na Starobrněnské a budu pokračovat. Můžu doporučit, i když je fakt, že vždycky to záleží na konkrétním učiteli.

A můžu se zeptat, do jakého kurzu jsi chodila? Pro mě je trochu nešikovné, že nenabízí kratší kurzy (3 měsíce). Nedokážu si totiž představit, jak bych ještě zvládal návštěvu kurzů během přípravy na zkoušky a během zkouškového :?

Jo ještě jedna věc: když už si budu platit kurz, tak bych asi preferoval rodilé mluvčí…

Díky za tip :)

Já jsem chodila dvakrát týdně na obecnou angličtinu 4, teď budu chodit do 5. Chodili s náma i studenti, ti ve zkouškovém dali přednost zkouškám, ale pak zas pokračovali. Měli jsme jednoho Čecha (samozřejmě mluvil jen anglicky) a jednoho rodilého mluvčího (bezvadného, ale ten bohužel už odešel z ČR) a každý z nich měl vždycky jednu dvojhodinovku. Určitě je tam většina výborných učitelů, ale slyšela jsem, že je tam i někdo slabší. Já sama doufám, že v té 5 budu mít štěstí na dobré lektory.

Chodila jsem na CPE do Brno English Centre na Starobrněnské, vlastně dva roky, protože jsem kvůli rizikáči musela přerušit, takže jsem si vyzkoušela dvě skupiny lektorů a byl to naprosto super. V mezičase jsem se zdokonalovala, tak jsem se trochu bála, jestli mě toho budou moct hodně naučit, tak to jsem se teda bát nemusela :-D Byla to sranda a všichni učitelé jsou naprostí profíci.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.