Help for English

Proč se učíte anglicky?

 

Díky za názory. Ono asi učení jazyka je běh na hodně dlouhou trať.
Už nevím, kde jsem to slyšel, že třeba číšník se naučí pár vět úzce související s vykonáváním jeho profese a dál své znalosti neřeší. Rád bych se třeba jednou pustil do Francoužštiny, ale předpokládat, že se nejdřív naučím dobře zvládat angličtinu ve všech směrech (mluvení, psaní, poslech) by mi podle mě trvalo tak aspoň 5 let intezivního denního učení, takže nevim. Asi je nejdřív lepší stanovit si přesně cíl, kde a jak chci jazyk využít, což já bohužel nevím…

Myslím si, že hodně lidi, kteří se přihlašují na tyto stránky, angličtinu miluje(nejsem výjimka)a považují studium tohoto jazyka za koníček, mají rádi britskou a/nebo americkou kulturu, zvládnutí jazyka jim umožňuje ještě lépe tyto národy poznat a velmi to obohacuje jejich život (a to ani nemluvím o tom, jak je fajn, když je člověk schopen se (většinou)kdekoli v pohodě domluvit). Pokud jde o mě, prapůvodní motivací bylo, že se mi angličtina strašně líbila (žádné profesní šance nebyly zdaleka v dohledu a na západ se necestovalo) a po dlouhých letech :-) se nakonec situace vyvinula tak, že používám angličtinu i v práci (vedlejší produkt mé původní vášně se nakonec ukazuje jako zcela zásadní pro život :-)). Chci tím říct, že stanovení cíle by možná mělo být jen v obrysech, náhoda přeje připraveným a člověk neví, co mu život přinese… A samozřejmě, musí těm náhodám jít naproti :-)

Vsetko je to o pristupe, pokial sa tomu clovek maximalne venuje kazdy den tak sa da napredovat pomerne rychle. Mne sa najviac osvedcilo ist od certifikatu k certifikatu.

Najdolezitejsie je asi nestratit motivaciu a nenechat sa odradit. Clovek musi byt realista a neocakavat vysledky po par tyzdnoch.

Citajte knizky, casopisy, spravy, clanky po anglicky.
Pozerajte spravy, filmy, dokumenty, serialy po anglicky.
Pocuvajte radio, podcasty, hudbu po anglicky
Vyuzite kazdu prilezitost hovorit po anglicky a vysledky sa urcite dostavia.

Why do I learn English?
Why not?

https://www.youtube.com/watch?…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.