Help for English

Chyba nebo ne?

Zdravím, při hledání slovíčka ‘anxious’ jsem v Macmillan Dictionary narazil na větu, která mi úplně nesedí.

‘We had an anxious few moments while the results were coming through.’

Nemělo by to být : ‘We had a few anxious moments while the results were coming through?’

Ještě přikládám odkaz: http://www.macmillandictionary.com/…tish/anxious

Nevím, jestli je to dávání důrazu na to anxious, ale přijde mi to poměrně zvláštní. Rád bych se proto zeptal někoho, kdo by mi mohl erudovaně odpovědět. Děkuji předem za pomoc, případný odkaz na vysvětlení.

Poradil by mi někdo, prosím? Docela mi to vrtá hlavou. Děkuji…

Nie je to chyba. Popisuje sa tam urcity casovy usek/casova doba. Je to rovnako ako v priklade “It was a long 2 years.” -nemyslia sa tym separatne roky, ale casovy usek (“dvojrocna perioda”), preto je tam neucrity clen spravne.

Vo Vasom priklade je to podobne – nehovori sa o konretnych “uzkostlivych” momentoch (jeden, druhy, treti atd..) ale o casovom useku, pocas ktoreho sme boli “uzkostlivi/ne­kludni”, pretoze sme cakali na vysledky.

Vysvetlujem to tak, ako tomu rozumiem ja; mozno v nejakej gramatickej knihe by to bolo objasnene lepsie.

Jojo mě jen překvapilo to postavení slov. Myslel jsem, že v případě použití “a few” musí být případné další přidavné jméno až za vazbou a nemůže to být jako tady, kdy je za a/an přídavné jméno – v tomto případě anxious – a až poté následuje slovíčko few.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.