Help for English

Přesný překlad

Titulek k obrázku zní: Great Altar of Zeus – Pergamon: Keto – mother of the Graiae – and her lion attack a Giant.

Chápu-li to správně, v češtině by to mělo znít (od toho and) a její lev útočí na Giganta, ovšem nerozumím tomu, proč sloveso není ve tvaru attacks a proč za ním nenásleduje předložka. Nebo to překládám špatně a význam je odlišný? Díky za odpovědi.

Keto a její lev (spolu) útočí na Obra.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 10 lety

Keto a její lev (spolu) útočí na Obra.

Díky moc. A je to attack bez s a bez předložky gramatická chyba, nebo se to tak píše?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Logos vložený před 10 lety

Díky moc. A je to attack bez s a bez předložky gramatická chyba, nebo se to tak píše?

Ne, jak napsal už Franta, Keto a její lev útočí na Obra (oba). České útočí je shodné ve třetí osobě j.č. i mn.č. → on útočíoni útočí. Kdyby útočil jen lev, projevilo by se to v angličtině koncovým -s, ale v češtině ne.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 10 lety

Ne, jak napsal už Franta, Keto a její lev útočí na Obra (oba). České útočí je shodné ve třetí osobě j.č. i mn.č. → on útočíoni útočí. Kdyby útočil jen lev, projevilo by se to v angličtině koncovým -s, ale v češtině ne.

Děkuji, neuvědomil jsem si, že jde vlastně o 3. os. v množném čísle.

Děkuji, neuvědomil jsem si, že jde vlastně o 3. os. v množném čísle.

Přesto mi ale ještě, prosím, vysvětlete, proč tam není ta předložka on, tedy attack on a Gigant.

Přesto mi ale ještě, prosím, vysvětlete, proč tam není ta předložka on, tedy attack on a Gigant.

Sloveso ATTACK se nepojí s předložkou ON.
http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…ish/attack_2

S tou se pojí podstatné jméno (ATTACK ON sb – útok na někoho)
http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…ish/attack_1

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.